Tort cu crema de mar

de aziz in Torturi, 4 Apr 2012 | 5712 vizualizari

 

Sincera sa fiu am pornit sa fac asa un desert simplu sa-i zicem un fel de chec si am ajuns la un tortulet delicios.....totalmente neintentionat ....dar noua ne-a placut ....reteta de blat ar da bine si la briose zic eu,asa ca daca va bate vre-un gand nu ezitati.....

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 375 gr faina
  • un praf de copt
  • 3 oua
  • 205 gr zahar
  • o lingura gem sau marmelada de portocale sau ce va place eu am pus mar
  • 100 gr unt la temperatura camerei
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • Crema de mar:
  • 6 mere
  • sucul de la o lamaie
  • 2 linguri corn flour sau amidon alimentar
  • 100 ml suc de mar
  • 100 gr zahar
  • un plic zahar vanilat
  • o lingurita scortisoara
  • Sirop :
  • suc de mar 200 ml
  • Pentru ornat:
  • 250 ml frisca lichida
  • un puding de vanilie
  • 2-3 picaturi colorant rosu
  • 150 ml lapte rece
  • un kiwi
  • 100 gr ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de mar:

Blatul este tare simplu de facut mixam ingredientele. Adica: ouale+zaharul+marmelada+untul la temperatura camerei, apoi faina amestecata in prealabil cu praful de copt si la sfarsit smantana lichida. Punem in vas de sticla 20/20 cm uns cu unt si tapetat cu faina si dam la cuptorul preincalzit 150 -160 grade cam 40 minute; incercam cu scobitoarea daca iese curata scoatem afara si lasam la racit. Eu am taiat blatul in doua si abia la sfarsit m-am gandit ca i-ar fi stat foarte bine in trei.

Crema:se curata merele si se taie cubulete si se stropesc cu sucul de lamaie. Punem apoi la foc mic pe aragaz impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Lasam pana se patrund merele si adaugam sucul de mar amestecat cu amidonul. Dam 2-3 clocote timp in care devine budinca adaugam scortisoara si lasam la racit.

Pentru ornat se amesteca frisca lichida cu pudingul de vanilie si 150 ml lapte rece,iar la sfarsit colorantul.

Se taie blatul cel mai bine in trei se insiropeaza cu sucul de mar se adauga crema de mar apoi se orneaza dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de mar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Cris2711 1

05.04.2012, 23:26

babi5 1

17.11.2013, 08:59

Bun tare

bianca92 1

17.11.2013, 09:37

ce tort frumos si interesant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort din pandispan cu mere si crema caramel