Tort cu dulce de leche si cocos rumenit

de Lia_ in Torturi, 12 Aug 2013 | 4028 vizualizari

COMENTARII (35)

Lia_ 1

12.08.2013, 11:46

Help! Postez pentru prima oara o reteta si nu ma pricep....
Nu ma lasa sa editez sa schimb cumva marimea fontului la preparare. Cum procedez?
Multumesc pt. raspuns!

Editez: nu mai e nevoie, in sfarsit am descoperit, sper ca acum e bine

Bya Ralu 1

12.08.2013, 13:19

arata tare bine

Lia_ 1

12.08.2013, 13:26

Multumesc Bya pentru incurajare!

Hai ca pana acum m-am chinuit sa editez reteta cu fontul standard ca era o aiureala ce facusem. In sfarsit am gasit butonul pe care trebuia sa apas .

Gata bruschetele? Le-ai si mancat?

Tabita _ 1

12.08.2013, 13:41

Bun si frumos tort! Bine ai venit!

MotanLaOale 1

12.08.2013, 13:50

Lia_ 1

12.08.2013, 13:50

Tabita, multumesc de primire si pentru cuvintele frumoase, este incurajator

N-o fi cea mai shock din tot ce-am preparat pana acum dar am cautat sa respect regulamentul de pe acest site, trebuia sa fie o reteta "altfel" decat ce s-a publicat pana acum.

Lia_ 1

12.08.2013, 13:56

Multumesc motanasule , incep sa ma familiarizez cu atmosfera de pe aici

Patricia Iordache 1

12.08.2013, 14:11

Minunat!!Bine ai venit!

Lia_ 1

12.08.2013, 14:18

Multumesc Patricia pentru caldura cu care ma primiti

Sidy 1

12.08.2013, 15:18

Intr-adevar "combinatie castigatoare"...zau ca e pe gustul meu, dar asa cum ai spus si tu : "Data viitoare as face o data si jumatate aluatul de zahar brun si doar jumatate din cel de cacao pt ca la copt invadeaza cel de cacao si predomina."
O singura intrebare as avea....de ce folosesti si bicarbonat( care are miros) daca folosesti praf de copt ???

anca_rm 1

12.08.2013, 16:02

Bine ai venit si la cat mai multe retete

Miha 1

12.08.2013, 16:28

bun venit!

laura_n 1

12.08.2013, 18:08

bun venit foarte interesant tortul

babi5 1

12.08.2013, 18:21

Lia_ 1

12.08.2013, 19:37

Sidy, Anda, Miha, Laura, baby5 va multumesc , apreciez ca v-ati obosit sa cititi reteta, Sidy iti raspund imediat cum e cu prafurile de copt combinate.

Lia_ 1

12.08.2013, 19:38

Sidy iti raspund la intrebarea privind combinarea prafurilor de crestere:

NECESITATEA ADAUGARII DE BICARBONAT DE SODIU: acesta este de aproximativ patru ori mai puternic fata de praful de copt de aceea se pune mai putin. Este utilizat în rețete care conțin anume ingrediente, in cazul de fata zahăr brun.
Prea mult bicarbonat de sodiu va avea ca rezultat un gust de săpun (cum bine ai observat si tu) si fărâmițeaza blatul, de aceea se pune mai putin decat intr-o reteta care ar contine doar bicarbonat si se combina in acest caz cu praful de copt. Bicarbonatul de sodiu provoacă oarecum înroșirea aluatului din zahar brun atunci când se coace (se poate vedea in poza cu felia) astfel de torturi numindu-se „ale diavolului”. Se mai adauga pentru a neutraliza acizii din compozitie.

NECESITATEA ADAUGARII DE PRAF DE COPT: Praful de copt reacționează la lichide și căldură în două etape. Prima reacție are loc atunci când amestecam cu amestecul umed iar a doua reacție are loc la caldura, atunci când aluatul este plasat în cuptor. Datorită celor două etape bagatul la cuptor poate fi amânat pentru aproximativ 15-20 de minute timp in care noi preparam (in cazul acestei prajituri) aluatul de cacao. Praful de copt ajuta acest aluat lasat in asteptare sa nu-si piarda puterea de dospire. Prea mult praf de copt insa poate provoca un gust amar, de aceea e binevenita combinatia cu bicarbonat. Necombinat cu bicarbonat mai poate provoca ca blatul să crească rapid și apoi sa se lase la racire. Blatul va avea un aspect aspru, fragil cu centrul căzut. Bicarbonatul corecteaza acest neajuns.

Ambele tot timpul se vor amesteca in amestecul uscat, in caz contrar, la coacere se formeaza gauri.

Cam asta este teoria invatata si verificata de mine in practica .

Ina 1

12.08.2013, 19:58

Foarte interesanta si utila explicatia cu praful de copt si bicarbonatul
Bun venit si felicitari pentru reteta si modul in care ai explicat totul!

diaconta 1

12.08.2013, 20:12

Bun venit Lia
O reteta elaborata si pe intelesul tuturor,asa ca este o alegere buna.
Utila explicatia pentru folosirea prafului de copt si a bicarbonatului ,ca un bucatar amator ce sunt,nu prea stiam asta dar e util pe viitor.
Tortul este deosebit,doar ca mie nu-mi place cu dulce de leche,e mult prea dulce pentru mine .

Lia_ 1

12.08.2013, 20:13

Ina, ma bucur sa impartasesc tuturor din diversele informatii culese si verificarea lor in practica

Diaconta, multumesc
Sa stii ca nici eu nu ma omor dupa dulciurile exagerat de dulci. Confirm ca este o crema dulce, tocmai de aceea se pune doar intr-un singur strat ca o glazura.
Cacaoa din blat in cantitati generoase mai neutralizeaza din dulceata acesteia.
Gusturile lor se amesteca in gura predominant cantitativ fiind blatul totusi

diaconta 1

12.08.2013, 21:15

Se poate sa fie asa,dar mie nu-mi place nici prea multa cacao,mai bine ciocolata.Sunt cam sucita )))
La ultima prajitura,blatul a fost putin amarui dar a compensat piureul de castane si crema de fructe de padure putin acrisoara.

Lia_ 1

12.08.2013, 21:48

Dia, nu esti deloc sucita ca nici mie nu-mi place cu multa cacao, de aceea am scris chiar primul tips ca as injumatati cantitatea de aluat cu cacao si as mai face jumate din cel cu zahar brun. Ciocolata, da, e altceva!

Ti-am citit reteta cu piureul de castane. Orice prajituri care au si ceva fructe le prefer in fata altor combinatii.

diaconta 1

12.08.2013, 21:52

Si eu ador prajiturile cu fructe,iaurt si mascarpone in compozitie.

Rocsi 1

12.08.2013, 22:12

Bine ai venit

Lia_ 1

12.08.2013, 23:02

Bine v-am gasit, Rocsi

Aoleu, la asa primire ma fac de ras daca nu ma voi tine sa nu mai postez alte retete.

diaconta 1

12.08.2013, 23:13

Lia,nu exista norma de postat retete,fiecare contribuie la viata site-ului cat isi permite.

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de dulce de leche si fistic