Tort cu frisca si ciocolata

de nico_nico in Torturi, 27 Oct 2010 | 5492 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 10 linguri faina,
  • 1/2 plic de praf de copt+1/2 lingurita de bicarbonat stinse cu zeama de lamaie,
  • 2 plicuri zahar vanilat.  
  • Crema (ca la dobos): 
  • 250gr zahar,
  • 2 linguri faina,
  • 3 oua intregi,
  • 250ml lapte,
  • 1 esenta de rom,
  • 1 lingura cacao,
  • 50gr ciocolata menaj,
  • 250 gr. unt.  
  • Sirop:
  • 4 linguri de zahar,
  • 200ml apa,
  • 2 esenta de rom  
  • Decor:
  • 500 ml frisca lichida Hulala,
  • bombonele decorative
  • 2 trandafiri albastri
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si ciocolata:

Pentru blat se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu putina sare.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si praful de copt si bicarbonatul dizolvate in zeama de lamaie,apoi se amesteca cu albusurile batute spuma.Compozitia se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coace circa25-30 minute la foc potrivit.Dupa ce se coace se lasa la racit si se taie blatul in trei parti.Intre timp faci crema si siropul.

Pentru crema se bat bine cele 3 oua intregi cu zaharul, cele 2 linguri de faina si la urma laptele. Se pune la foc mic si se amesteca tot timpul ca sa nu se faca cocoloase pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga esenta de rom,cacaoa si ciocolata razuita marunt si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se lasa la racit apoi se amesteca cu untul frecat in prealabil spuma. 

Pentru sirop se caramelizeaza zaharul si se adauga apa se lasa la fiert putin pana se topeste tot zaharul, se trage de pe foc si se adauga esenta de rom. Se lasa la racit.

Blaturile se insiropeaza cu sirop si se umplu cu crema. Frisca se bate spuma si se orneaza tortul dupa imaginatie si preferinta.

 

COMENTARII (8)

28_andreea 1

29.10.2010, 14:43

ce m-ai inebunit cu tortul asta

nico_nico 1

29.10.2010, 14:54

Vad ca va place la toti tortul meu. Ma bucur.Va trimit la toti cate o felie.....

elena1988 1

02.02.2011, 17:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55