Tort cu mere in caramel

de Steffy in Torturi, 1 Iul 2012 | 3534 vizualizari

 

Cu ocazia onomasticii tatalui meu Petre, am decis sa fac pentru prima data acest tort. Am riscat, dar musafirii au fost incantati de combinatia de gusturi. M-am inspirat din reteta bucatarasului ionix, am facut cateva modificari si a iesit un tort foarte bun. Multumesc ionix.

 

INGREDIENTE

  • Caramelul pentru mere
  • 3 mere
  • 50 g unt
  • 5 linguri zahar
  • o lingurita apa
  • Blatul pentru tort
  • 6 oua mari
  • 6 linguri cu varf de faina
  • un praf de copt
  • 2 plicuri ciocolata calda cu rom
  • o esenta de rom
  • 2 lingurite cacao
  • 200 g zahar
  • un praf de sare
  • Crema pentru tort
  • 4 oua
  • 500 ml lapte caldut
  • 100 g zahar
  • 4 pliculete zahar vanilinat
  • Decor pentru tort
  • un pachet frisca
  • 150 ml lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere in caramel:

Caramelul pentru mere

Folosim o cratita cu peretii mai inalti pentru a face caramelul. Punem cele 5 linguri de zahar si apa, mestecam pana se topeste zaharul. Intindem zaharul pe peretii cratitei, lasam sa se raceasca si sa se intareasca.

Taiem merele felii si le asezam peste zaharul caramel intarit, punem untul deasupra merelor si introducem la cuptor circa 5 minute la foc mic.

Blatul pentru tort

Separam ouale, albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul, apoi se adauga plicurile de ciocolata calda cu rom si cacao. Combinam albusurile cu galbenusurile, peste care adaugam esenta de rom.

Faina se combina cu praful de copt si se adauga peste compozitia de mai sus. Consistenta blatului trebuie sa fie ca la chec. Jumatate din aceasta compozitie o punem peste merele scoase de la cuptor.

Punem iar la cuptor pana se intareste putin blatul.

Crema pentru tort

Separam ouale, albusurile se bat spuma, galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul si pliculetele de zahar vanilinat. Combinam albusurile cu galbenusurile, peste care punem laptele caldut.

Punem aceasta crema peste blatul din cuptor si introducem la cuptor circa 10 minute. Cand s-a intarit putin, adaugam si restul compozitiei de blat care a ramas.
Se coace la foc mic. Tortul este gata dupa ce trece testul cu scobitoarea. Se da la rece.

Decor

Preparam frisca asa cum scrie pe pliculet si ornam tortul dupa ce s-a racit.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu mere in caramel 168798
retete culinare - Tort cu mere in caramel 168799
retete culinare - Tort cu mere in caramel 168800
retete culinare - Tort cu mere in caramel 168801
retete culinare - Tort cu mere in caramel 168802
retete culinare - Tort cu mere in caramel 168803
retete culinare - Tort cu mere in caramel 168804
retete culinare - Tort cu mere in caramel 168805
retete culinare - Tort cu mere in caramel 168806
retete culinare - Tort cu mere in caramel 168807
retete culinare - Tort cu mere in caramel 168808
retete culinare - Tort cu mere in caramel 168809

COMENTARII (13)

Steffy 1

01.07.2012, 21:41

Pentru alba_zori...tortul ti-a iesit amar probabil de la zaharul caramelizat. Poate l-ai ars prea mult, astfel si-a schimbat gustul. Multumesc pentru comentariu

Bya Ralu 1

01.07.2012, 22:55

Rocsi 1

02.07.2012, 11:13

La multi ani pentru tatal tau!! bun tortul de mere

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S