Tort cu mere si crema de zahar ars

de madi_marin in Torturi, 25 Ian 2010 | 36848 vizualizari

 

E foarte usor de facut si foarte racoritor. Ideea blatului e inspirata din reteta unei prajituri a la Miha, cu mici modificari....

 

INGREDIENTE

Pentru caramel
  •  1 cana cu zahar
  • 1 lingura cu apa
Pentru crema de zahar ars
  • 6 oua
  • 700 ml lapte
  • 6 linguri cu zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 4 mere mari
Pentru blat
  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 1 plic Creme Ole  de vanilie(praf de crema cu preparare la rece de la Dr. Oetker)
Pentru ornat
  • 300 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si crema de zahar ars:

Intai se prepara caramelul : la foc mic se pune zaharul intr-o craticioara stropit cu lingura de apa. Se amesteca continuu pana obtinem un caramel deschis la culoare . Se repartizeaza pe fundul vasului in care se va prepara tortul (eu l-am facut intr-o tava dreptunghiulara 25/35 cm). Se da tava deoparte.

Se curata merele de coaja si se taie feliute. Se pun peste caramel aranjate frumos si se da tava la cuptor pentru 15 minute.

Intre timp se prepara compoyitia pentru crema de zahar ars : se amesteca ouale cu zaharul intr-un castron cu mixerul la viteza mare, apoi se adauga laptele si esenta de vanilie si se amesteca la vitaza mica pana ce compozitia e omogena. Se scoate tava cu mere din cuptor si se pune amestecul pentru crema , apoi se da tava din nou la cuptor pana ce crema e inchegata, dar totusi putin moale.

Intre timp se prepara aluatul pentru blat : albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga pe rand galbenusurile amestecand bine dupa fiecare, apoi praful de crema  ole de vanilie. Se omogenizeaza bine amestecul si se toarna uniform peste crema de zahar ars fierbinte. Se mai coace totul inca 25 minute (pentru siguranta se face testul scobitorii). Cand e gata se da la racit, cel mai bine pana a doua zi cand se rastoarna pe o tava si se orneaza cu frisca batuta.

 

TIPS-URI

1

Atentie! Cand se prepara caramelul, focul trebuie sa fie foarte mic si trebuie sa fim atenti sa nu se arda, pentru ca o sa capete un gust amar foarte neplacut.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu mere si crema de zahar ars 14742
retete culinare - Tort cu mere si crema de zahar ars 14743
retete culinare - Tort cu mere si crema de zahar ars 14744
retete culinare - Tort cu mere si crema de zahar ars 14745
retete culinare - Tort cu mere si crema de zahar ars 14746
retete culinare - Tort cu mere si crema de zahar ars 14747

COMENTARII (32)

elena1988 1

08.03.2011, 10:59

ralu_ca 1

14.01.2014, 07:36

super tort

Alina26 1

14.01.2014, 13:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D