Tort merengue cu crema de lamaie

de Miha in Torturi, 8 Iun 2009 | 10703 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 250 ml lapte
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 50 g faina
  • 2 lamai
  • Pentru decor:
  • 150 ml frisca felii de lamaieciocolata rasa
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort merengue cu crema de lamaie:

Se bat abusurile spuma tare si lucioasa.Apoi se adauga zaharul treptat si esenta de vanilie.
In tava tapetata cu hartie de copt se intinde un strat de aproximativ jumatate de cm de bezea.Se introduce tava in cuptorul incins la 100 de grade si se coace pana se usuca blatul de bezea.Se coc 4 blaturi.


Untul moale,la temperatura camerei se freaca spuma cu zaharul,apoi se adauga sucul de la lamai.Se poate pune si coaja,daca va place.
Intre timp se desface faina cu putin lapte rece (50 ml),iar restul de lapte se pune la fiert.Cand e aproape sa dea in clocot se adauga faina dizolvata,se pune pe baine-marine si se amesteca pana se ingroasa.
Se lasa la racit,apoi se adauga cate putin in compozitia de unt.


Fiecare blat se unge cu crema de lamaie si se aseaza unul peste altul.


Se acopera tortul cu frisca batuta si se orneaza cu felii de lamaie si ciocolata rasa.


Se da la frigider cateva ore,apoi se portioneaza.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort merengue cu crema de lamaie 4263
retete culinare - Tort merengue cu crema de lamaie 4264
retete culinare - Tort merengue cu crema de lamaie 4265
retete culinare - Tort merengue cu crema de lamaie 4266
retete culinare - Tort merengue cu crema de lamaie 4267

COMENTARII (6)

Miha 1

16.08.2009, 01:40

Mihaela,imi pare tare rau ca nu ti-a reusit sau ca nu ti-a placut acest tort.Nu stiu daca ai gresit cu ceva sau daca is de vina ingredientele de acolo de la voi. Poate ca n-ai fiert suficient crema de lapte cu faina? Trebuie fiarta pana se ingroasa,ca o budinca.Cat despre cele 2 lamai...zic eu ca e chestie de gusturi...Mie nu mi s-a parut acra in combinatie cu bezeaua foarte dulce.Si da,blatul de bezea se inmoiae pana a doua zi,de la unt.Daca il taiai si papai dupa cateva ore,blaturile inca ar mai fi fost crocante.

Mihaela 1

17.08.2009, 11:15

sa stii ca am fiert destul de mult crema, si daca nu cumva am pus si un pic mai multa faina ca tot mi se parea ca nu e destul de groasa.. cine stie.. asa la gust mi-a placut, numai ca imi parea rau ca nu a iesit asa frumos ca al tau.. concluzia e ca tortul asta e bine sa il faci cand ai musafiri ca sa il termini pe tot atunci, sa savurezi si bezeaua ...

omul cat traieste invata!

Miha 1

17.08.2009, 15:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!