Tort cu mere si vin alb

de miremirc in Torturi, 17 Sep 2011 | 54904 vizualizari

 

by Amalia

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 140 g faina
  • 3 lg ulei
  • 3 lg apa fierbinte

Crema 1 :

  • 1 kg mere
  • 100 g zahar
  • 5 lg zeama de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic gelatina granulata (10 g)

Crema 2 :

  • 1 plic budinca de vanilie
  • 470 ml lapte
  • 4 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon

Glazura :

  • 2 mere
  • 250 ml vin alb
  • 3 lg zahar
  • 1 lgt scortisoara
  • 1 lg zeama de lamaie
  • 1 plic gelatina transparenta (tort gelee Dr.Oetker)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si vin alb:

  Pentru blat : mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam uleiul cate 1 lg pe rand, apoi apa fierbinte la fel ; la final adaugam faina, turnam compozitia in tava rotunda de tort (d=25 cm) si dam la cuptor. Facem testul cu scobitoarea. Blatul il taiem in 2 pe orizontala.

 Pentru crema 1 : curatam merele, le dam pe razatoarea mare si le punem intr-o cratita , alaturi de zahar, zeama de lamaie, zaharul vanilat si le calim. Dam de pe foc cratita, si hidratam gelatina in 4 lg apa cam 2 minute (pana se umfla putin), apoi peste ea adaugam din merele calite cate o lingura pe rand, amestecand ca sa nu se formeze cocoloase. Rasturnam paharul peste merele calite si amestecam pentru omogenizarea compozitiei. Lasam sa se raceasca , apoi o turnam intre cele 2 blaturi.

 Pentru crema 2 : facem budinca conform instructiunilor de pe plic ; punem o folie alimentara deasupra ca sa nu se formeze crusta si lasam la rece. Aceasta crema o intindem peste al 2-lea blat de tort. In poze apare marginea detasabila a formei de tort pus in jurul blatului, dar chiar nu este necesar.

Pentru glazura : curatam cele 2 mere si le taiem cubulete. Intr-o craticioara punem vinul, scortisoara, zeama de lamaie, zaharul si cubuletele de mere; asezam craticioara pe foc si lasam sa fiarba 4 minute, apoi luam de pe foc si cu ajutorul spumierei luam merele afara si le asezam cu grija peste budinca de vanilie.

 Sucul ramas in cratita il amestecam cu gelatina transparenta si punem din nou pe foc ca sa mai dea 2-3 clocote; Lasam sa se racoreasca putin, avand grija sa nu se ingroase prea tare ca sa o putem aseza peste mere.Punem cu lingura din aceasta gelatina, peste merele cubulete, din mijloc spre exterior, cu multa grija, ca sa nu curga pe margini. Se da la frigider pentru 2 ore, apoi se poate felia si servi.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu mere si vin alb 125675
retete culinare - Tort cu mere si vin alb 125676
retete culinare - Tort cu mere si vin alb 125677
retete culinare - Tort cu mere si vin alb 125678
retete culinare - Tort cu mere si vin alb 125679
retete culinare - Tort cu mere si vin alb 125680
retete culinare - Tort cu mere si vin alb 125681
retete culinare - Tort cu mere si vin alb 125682
retete culinare - Tort cu mere si vin alb 125683
retete culinare - Tort cu mere si vin alb 125684
retete culinare - Tort cu mere si vin alb 125737

COMENTARII (33)

Bogorodea Marian 1

29.12.2015, 02:44

lntrebare:Cat tine un tort la frigider?
Raspunsepinde cat de bun iese

rody_c 1

30.01.2016, 15:47

Cautam dezvoltatori afacere online pentru PUBLICARE ANUNTURI
Ce oferim:
-instruire gratuitã sub forma unor lectii trimise prin email
-scrisoare de recomandare
-posibilitatea de a lucra comod la domiciliu pe calculator in functie de disponibilitate (part-time/full time)
-contract legal de comision
-plata se calculeazã în functie de implicare si realizãri. ( de la 100€ - 285 € inca din prima luna) Cerinte:
-cunostinte minime PC;
-timp la dispozitie 2-3 ore pe zi
-calculator si conexiune internet;
-seriozitate, abilitate, rabdare si persevrenta.
Nu este necesara experienta.
Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati cu noi.
Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice.
Pt informatii trimiteti textul ,,info’’ la crody09@yahoo.com

DeliciidelaM 1

29.03.2016, 09:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L