Tort cu mousse de piersici.

de Laly in Torturi, 16 Mai 2010 | 3905 vizualizari

 

Si dupa o masa copioasa va poftesc la ceva dulce.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet piscoturi
  • 2 borcane compot de piersici (borcane mari 720 gr)
  • 500 ml frisca
  • 2 pachete gelatina
  • 5 oua
  • 1 cana de zahar
  • esenta de lamaie sau de portocala
  • fructe la alegere,in cazul meu capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de piersici.:

Piersicile se pun la scurs.Cand s-au scurs se dau prin blender sau robotul de bucatarie pana devin o pasta.

Se pun ouale si zaharul intr-un castron.Se bat putin,pana se omogenizeaza zaharul,apoi se pun pe baie de aburi.

Intre timp sa bate frisca tare si se da la frigider.Gelatina se pune la inmuiat in 3 linguri de compot.

Se mesteca bine ouale cu un tel sa nu faca cocoloase.Cand s-a ingrosat si arata ca o smantana se ia de pe foc.Gelatina se topeste si se adauga in crema de oua.Se adauga si esenta.Se lasa putin la racit.

Se adauga piureul de piersici in frisca.Crema racita se adauga si ea in frisca.

Se tapeteaza o forma cu folie de plastic.Se pune un rand de piscoturi,unul de crema,piscoturi ,crema si la sfarsit piscoturi.La fel de bine se poate prepara un blat de pandispan,care poate inlocui piscoturile.

Se pune la frigider cateva ore pana se intareste crema.Se orneaza cu frisca si fructe dupa imaginatia fiecaruia.

 

TIPS-URI

1

piscoturi,frisca,fructe,oua,zahar

RETETA IN IMAGINI

Tort cu mousse de piersici.-0
Tort cu mousse de piersici.-1
Tort cu mousse de piersici.-2
Tort cu mousse de piersici.-3
Tort cu mousse de piersici.-4
Tort cu mousse de piersici.-5

COMENTARII (20)

val

val 1

13.06.2010, 10:07

foarte reusit super
eu am combinat mure si zmeura
5 furculite din partea mea

vickyduta

vickyduta 1

23.11.2010, 22:20

Delicios

dmihalas

dmihalas 1

22.02.2011, 21:05

bravo vera!!bafta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!