Tort cu portocale si cirese amare

de Bucataras Monica in Torturi, 3 Aug 2012 | 2861 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 2 linguri de apa calda
  • 8 linguri de zahar
  • 3 linguri ulei
  • 9 linguri faina
  • 1 cana smantana
  • 1 pachet intaritor de frisca
  • 1 pachet zahar vaninilat
  • 1 esenta rom
  • coaja de lamaie/portocala
  • fructe dupa preferinta(banane,portocale,miez de nuca,cirese,visini)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu portocale si cirese amare:

Se separa ouale.Albusul cu cele 2 linguri de apa se bat spuma.Se adauga apoi zaharul ,galbenusurile,uleiul,faina.Se toarna compozitia intr-o tava rotunda si se coace la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.

CREMA-se bate smantana cu jumatate de cana zahar pudra,se adauga intaritorul de frisca.

SIROP-se arde jumatate cana zahar,apoi se adauga apa calda se mai tine pe foc pana la dizolvarea completa a zaharului.

Se taie blatul in trei felii.Punem o felie,o insiropam,apoi adaugam frisca si dupa preferinta miez de nuca,portocala sau cirese amare si tot asa pana la ultima felie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu portocale si cirese amare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de portocale