Tort cu somon afumat

de ianculubita in Somon, 30 Apr 2013 | 4135 vizualizari

 

Poate adaugati pe masa de sarbatori si acest aperitiv;este super delicios!!

 

INGREDIENTE

  • 300 g somon afumat
  • 1 castravete de sera sau 4 de gradina
  • 1 legatura marar
  • 1 ceapa rosie
  • 300 g smantana
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 3 foi de gelatina
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu somon afumat:

O forma rotunda de tort sau un castron, unsa cu cateva picaturi de ulei, o tapetam cu folie alimentara si o lasam deoparte.

Intr-un vas punem somonul taiat cubulete (doar jumatate din cantitate), castravetele curatat de coaja si taiat cubulete, mararul si ceapa taiate marunt, zeama de lamaie, smantana, sare, piper. Amestecam totul si mai condimentam daca e nevoie. Gelatina o punem la hidratat in 4-5 linguri de apa rece, iar dupa cateva minute o dizolvam bine pe baie de aburi, apoi o amestecam in crema de peste.

Punem in forma somonul care l-am dat deoparte, apoi rasturnam crema, nivelam suprafata, acoperim cu folia lasate pe margini si dam la frigider pana a doua zi cand rasturnam pe o farfurie. Desprindem folia si ornam cu castravete si marar.

 

TIPS-URI

1

somonul nu se poate inlocui cu alt peste pentru ca nu mai avem un contrast de culoare

RETETA IN IMAGINI

Tort cu somon afumat-0
Tort cu somon afumat-1
Tort cu somon afumat-2
Tort cu somon afumat-3
Tort cu somon afumat-4
Tort cu somon afumat-5
Tort cu somon afumat-6
Tort cu somon afumat-7
Tort cu somon afumat-8
Tort cu somon afumat-9
Tort cu somon afumat-10

COMENTARII (26)

Rux

Rux 1

30.04.2013, 23:30

Minunat!

ianculubita

ianculubita 1

01.05.2013, 08:17

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

01.05.2013, 14:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!