Tort cu spumă de zmeură şi ciocolată

de madi_marin in Torturi, 24 Iun 2013 | 12350 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă
  • 3 linguri de zahăr
  • 3 linguri de făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingură cu cacao
  • 3 linguri de ulei

Spuma de zmeură:

  • 150 ml frişcă lichidă
  • 200 g zmeură
  • 1 lingură cu zahăr pudră vanilat

Crema de ciocolată:

  • 150 ml frişcă lichidă
  • 150 g ciocolată
  • 1 lingură cu cacao
  • esenţă de rom

Sirop:

  • 100 g zahăr brun
  • 200 ml apă
  • 2 linguri de miere
  • esenţă de rom

Ornat:

  • zmeură
  • ciocolată albă rasă
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu spumă de zmeură şi ciocolată:

Se prepară întâi crema de ciocolată care trebuie să stea la frigider până pregătim blatul şi spuma de zmeură.

Se pun ciocolata, frişca, cacaoa şi esenţa de rom într-un vas la foc mic. Se amestecă până la omogenizare, apoi se dă la rece.

Pentru blat : se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile frecate cu ulei, apoi se pun făina, praful de copt şi cacaoa cernute. Se omogenizează compoziţia şi se pune în crăticioara cu diametrul de 18 cm tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc mic cam 15-20 de minute. Se face testul scobitorii.

Pentru spuma de zmeură se bate frişca rece cu zahărul pudră, apoi se adaugă zmeura. Iniţial o sa aiba un aspect de cremă tăiata, dar se bate cu lingura foarte bine şi o să capete consistenţa cremoasă dorită. Se dă la rece.

Siropul se prepară caramelizând zahărul, apoi se adaugă apa, se lasă să făarbă 10 minute, apoi se dă deoparte de pe foc şi se adaugă mierea şi esenţa.

Se montează tortul: vasul în care am copt blatul se tapetează cu folie de plastic. Blatul se taie în 3. Peste folie se pune prima foaie (care va fi cea de deasupra la urma, pentru că îl vom rasturna) însiropată, se unge cu un strat subţire de ciocolată, se adaugă spuma de zmeură, apoi ce-a de-a doua foaie de tort însiropată şi unsă cu ciocolată pe ambele părţi şi la urmă ultima foaie de tort uşor însiropată. Se dă la rece câteva ore.

Se răstoarnă tortul pe un platou, se toarnă deasupra restul de ciocolată şi se lasă să se scurgă uşor pe margini, apoi se ornează cu zmeură şi ciocolată albă rasă fin.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu spumă de zmeură şi ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort inimos