Tort cu vin si crema de iaurt si fructe de padure

de Veronica22 in Torturi, 11 Mar 2013 | 9278 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 150 ml vin rosu
  • 400 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri miere
  • 150 gr unt sau margarina moale
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de copt
  • 150 gr ciocolata cu lichior de cirese
  • 1 lingura zahar vanilat
  • Crema:
  • 250 ml frisca lichida
  • 600 gr iaurt
  • 300 gr zahar
  • 300 gr fructe de padure
  • 20 gr gelatina
  • Decor:
  • 200 gr ciocolata neagra,
  • 2-3 linguri de frisca,
  • zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu vin si crema de iaurt si fructe de padure:

Blat:

Mierea se amesteca cu cacaua, margarina moale, zaharul pudra vanilat. Transferam intr-un vas mai mare, adaugam zaharul, vinul si galbenusurile si se amesteca bine toata compozitia. Rupem ciocolata in bucatele si o adaugam in compozitie. Incorporam si faina cu praful de copt. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza amestecand usor in compozitie. Punem in tava de copt rotunda, tapetata cu hartie de copt si coacem 60 minute la foc mic. Se scoate din tava, se scoate hartia de copt si se lasa la racit. Cand este rece se taie in doua.

Crema:

Fructele se fierb pana se leaga siropul lasat. Frisca se bate spuma. Iaurtul se amesteca cu gelatina hidratata si topita. Toate ingredientele se amesteca impreuna.

Punem in jurul blatului inelul de la forma in care am copt tortul. Insiropam blatul cu sirop din apa, zahar si esenta de rom. Punem crema peste blat, punem si a doua foaie pe care o insiropam de asemenea. Acoperim cu folie alimentara si dam la rece cel putin 3-4 ore.

Deasupra tortului care a stat la rece, se toarna ciocolata topita la bain-marie amestecata cu 2-3 linguri de frisca. Se pune din nou la rece o ora.

Am pus peste ciocolata intarita deasupra o hartie dantelata peste care am pudrat zahar. Se ridica cu grija hartia si se obtine astfel o dantela alba de zahar peste ciocolata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu vin si crema de iaurt si fructe de padure 210501
retete culinare - Tort cu vin si crema de iaurt si fructe de padure 210502
retete culinare - Tort cu vin si crema de iaurt si fructe de padure 210503
retete culinare - Tort cu vin si crema de iaurt si fructe de padure 210504
retete culinare - Tort cu vin si crema de iaurt si fructe de padure 210505
retete culinare - Tort cu vin si crema de iaurt si fructe de padure 210506
retete culinare - Tort cu vin si crema de iaurt si fructe de padure 210507
retete culinare - Tort cu vin si crema de iaurt si fructe de padure 210508
retete culinare - Tort cu vin si crema de iaurt si fructe de padure 210509
retete culinare - Tort cu vin si crema de iaurt si fructe de padure 210510

COMENTARII (13)

diana_k 1

13.03.2013, 09:13

super tortul,e delicios

Veronica22 1

15.03.2013, 08:13

Va spun fara sa ma laud dar e foarte bun.Are un gust deosebit de bun. Daca aveti timp puteti sa-l incercati.

Valclaudia 1

21.03.2013, 21:34

tare interesant... cred ca voi incerca reteta asta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D