Tort cu zmeura si ciocolata alba

de alldaycooking in Dulciuri, 15 Feb 2013 | 1396 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 gr iaurt Danone
  • 80 gr zmeura
  • 1 ou
  • 10 linguri ulei de cocos
  • 300 gr faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri zahăr brun
  • 1 lingurita extraordinar de vanilie
  • puțin colorant alimentar roșu
  • Crema:
  • 150 ml smantana pentru frica
  • 190 gr ciocolata albă
  • 1 lingurita extract de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu zmeura si ciocolata alba:

Pentru crema am încălzit smantana cu ciocolata rupta bucatele si extractul de vanilie având grija sa nu se încălzească prea mult crema. Am lăsat la frigider 3 ore, apoi am mixat pana când am obținut o crema spumoasa.  

Zmeura pe care am folosit-o era congelata, ca urmare am lăsat-o sa se dezghete si sa ajungă la temperatura camerei. Iaurtul si oul le-am lăsat de asemenea sa ajungă la o temperatura ceva mai mare decât era in frigider.

Am amestecat iaurtul cu zmeura si oul, apoi am pus extractul de vanilie, uleiul si am amestecat bine. Am adăugat colorantul, faina si bicarbonatul de sodiu si am omogenizat compozitia.  Patru tavi rotunde cu diametrul de 17 cm le-am uns cu puțin ulei.  Aluatul l-am împărțit in 4 părți egale pe care le-am întins in cele 4 tavi.  Am copt la 180 grade Celsius pana când au început sa se coloreze ușor.

E important sa nu stea prea mult in cuptor pentru ca se usuca prea tare.  

Crema am impartit-o in 4 parti egale pe care le-am distribuit pe fiecare blat. Am lasat tortul cateva ore la rece.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu zmeura si ciocolata alba 204554
retete culinare - Tort cu zmeura si ciocolata alba 204555

COMENTARII (19)

DinDragostePentruGatit 1

16.02.2013, 13:23

Imi place zmeura muult.

Panacris 1

16.02.2013, 13:58

Delicios! Votat și la concurs!

alldaycooking 1

16.02.2013, 14:19

Multumesc frumos pentru comentarii!
Cris iti multumesc frumos pentru vot!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25