Tort de biscuiti cu glazura de ciocolata

de Angelina_Elena in Dulciuri, 19 Ian 2013 | 6422 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru tort:
  • 450 g biscuiti(250 g simpli, 200 g cu crema de ciocolata)
  • 250 ml lapte
  • 100 g margarina
  • 1 lingurita cacao
  • 3 lingurite nesquik
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 50 g stafide
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita margarina
  • Pentru decor:
  • aschii de ciocolata
  • bombonele colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti cu glazura de ciocolata:

Intr-un bol punem stafidele, iar peste ele turnam apa calduta cat sa le acopere si o lingurita esenta de rom.

Intr-un bol mai mare rupem cu mana biscuitii cu crema de ciocolata si cei simpli.

Intr-un ibric punem zaharul, cacaoa, nesquik-ul, laptele, margarina si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul si margarina.

Dupa ce a fiert se ia de pe foc si se adauga esenta de rom.

Turnam siropul peste biscuiti(putin cate putin,s-ar putea sa nu avem nevoie de tot siropul), adaugam stafidele (scurse in prealabil) si omogenizam.

Intr-o tava de chec tapetata cu folie transparenta turnam compozitia de biscuiti, lasam sa se raceasca putin, apoi dam tava la frigider.

Dupa ce a stat putin la rece, pregatim glazura de ciocolata.

Topim pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul si laptele.

Scoatem tortuletul din tava, il asezam pe un platou dreptunghiular si turnam deasupra glazura de ciocolata.

Decoram cu aschii de ciocolata si bombonele colorate.

Este foarte bun si aromat.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de biscuiti cu glazura de ciocolata-0
Tort de biscuiti cu glazura de ciocolata-1

COMENTARII (52)

Angelina_Elena 1

17.06.2013, 12:24

multumesc Ionela!

Krystyan Trendy 1

27.11.2013, 08:59

ce frumusete de tort

babi5 1

06.10.2014, 14:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41