Tort de ciocolata

de Micutza Luana in Dulciuri, 21 Noi 2015 | 1410 vizualizari

 

pt k ador ciocolata sub orice forma :X

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 4 oua mari
  • 150 gr zahar
  • 150gr faina
  • 50 gr amidon
  • 40 gr cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 80 gr unt
  • Pentru crema
  • 400 gr ciocolata cu lapte
  • 700 ml frisca
  • 75 gr unt
  • 2 lingurite scortisoara
  • 40 ml rom
  • 40 ml cafea
  • 1 plic praf intaritor frisca
  • 250 gr fructe de padure
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Blatul

Se separa ouale .Galbenusurile se freaca cu zaharul pana la dizolvarea lui .

Se amesteca faina cu praful de copt , amidon si cacao si se adauga peste galbenusuri.Se adauga untul moale.

Se bat albusurile spuma si se adauga peste galbenusuri.

Se introduce intr.o forma de tort tapetata cu hartie de copt 25-30 min pana trece testul cu scobitoarea.

Se lasa blatul la racit si se taie pe 2 nivele.

CREMA

Se infierbanta frisca lichida si se adauga bucate de cicocolata , se ameesteca pana se topeste ciocolata.

Se lasa la frigider peste noapte .

A doua zi se mixeaa cu mixerul impreuna cu untul la temperatura camerei si scortisoara. Va iesi o crema fina si gustoasa.

Incepem asamblarea

Se aseaza pe o farfurie primul blat pe care il insiropam cu rom si cafea .se adauga o parte din crema ,fructele de padure , cel de-al doilea blat insiropat crema si tot asa pana la final .

Se orneaza cu frisca si fructe.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de ciocolata-0
Tort de ciocolata-1
Tort de ciocolata-2
Tort de ciocolata-3
Tort de ciocolata-4

COMENTARII (24)

miki_a

miki_a 1

23.11.2015, 16:49

Ce bine arata!!!!

Micutza Luana

Micutza Luana 1

23.11.2015, 18:08

multumesc

Lina24

Lina24 1

12.01.2016, 09:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!