Prajitura cu caise si strugurei - reteta numarul 300

de Valclaudia in Dulciuri, 17 Noi 2013 | 1827 vizualizari

 

... am ajuns in sfarsit la reteta nr. 300....

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 praf de sare
  • 200 gr zahar
  • 1 plic praf de copt stins in cativa stropi de otet
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6 linguri apa minerala
  • 3 linguri ulei
  • 8 linguri de faina proaspat cernuta
  • 15 caise
  • 150 gr. strugurei
  • 5 biscuiti cu tarate din comert
  • 1 plic (praf) crema de vanilie din comert + 100 ml lapte rece + 100 ml frisca lichida
  • 2 plicuri gelatina transpartenta (pentru tarte) din comert
  • bombonele colorate pentru decor
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caise si strugurei - reteta numarul 300:

Blatul se prepara dupa cum urmeaza:

-separam albusurile de galbenusuri;

-batem albusurile cu un praf de sare si 100 gr. zahar pana obtinem o spuma consistenta;

-galbenusurile se mixeaza la viteza cea mai mare a mixerului cu zaharul, zaharul vanilat, praful de copt stins in cativa stropi de otet, uleiul.

-continuam sa mixam dar mai reducem putin viteza si turnam apa minerala in fir subtire;

-incorporam in galbenusuri spuma de albusuri si faina (o lingura de spuma, apoi una de faina...);

-ungem tava cu ulei si o tapetam tava faina, turnam compozitia, nivelam cu lingura;

-presaram biscuitii zdrobiti peste compozitie (vor avea rolul de a absorbi lichidul lasat de fructele zemoase);

-aranjam jumatatile de caise cu mijlocul in sus, in jurul lor presaram bobitele de strugurei si dam tava la copt pentru 25-40 min. la temperatura moderata (160 grade);

-pana se racoreste putin prajitura preparam gelatina dupa indicatiile de pe ambalaj apoi o turnam fierbinte peste fructe;

-lasam sa se raceasca complet (eventual de pe o zi pe alta), taiem marginile prajiturii si portionam cu atentie sa iasa 30 prajiturele aproximativ egale;

-crema se prepara mixand frisca vegetala (rece, de la frigider) cu laptele (tot rece) si continutul plicului de crema de vanilie (praful);

-decoram fiecare bucata de prajitura cu crema, presaram bombonele colorate si servim.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu caise si strugurei - reteta numarul 300-0
Prajitura cu caise si strugurei - reteta numarul 300-1
Prajitura cu caise si strugurei - reteta numarul 300-2
Prajitura cu caise si strugurei - reteta numarul 300-3
Prajitura cu caise si strugurei - reteta numarul 300-4
Prajitura cu caise si strugurei - reteta numarul 300-5
Prajitura cu caise si strugurei - reteta numarul 300-6
Prajitura cu caise si strugurei - reteta numarul 300-7
Prajitura cu caise si strugurei - reteta numarul 300-8
Prajitura cu caise si strugurei - reteta numarul 300-9
Prajitura cu caise si strugurei - reteta numarul 300-10
Prajitura cu caise si strugurei - reteta numarul 300-11
Prajitura cu caise si strugurei - reteta numarul 300-12
Prajitura cu caise si strugurei - reteta numarul 300-13
Prajitura cu caise si strugurei - reteta numarul 300-14
Prajitura cu caise si strugurei - reteta numarul 300-15

COMENTARII (26)

ela

ela 1

17.11.2013, 23:28

felicitari!!!!

diaconta

diaconta 1

18.11.2013, 13:44

Cat e de frumoasa se vede,dar cat o fi de buna cu astfel de ingrediente
felicitari Claudia si sa ne mai incanti cu retete la fel de delicioase

babi5

babi5 1

18.11.2013, 17:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!