Tort de ciocolata cu fructe de padure Dukan

de deyutzky in Torturi, 2 Apr 2015 | 2746 vizualizari

 

Se poate consuma in Faza Croaziera (fara fructe), Consolidare, Stabilizare definitiva.

 

INGREDIENTE

  • Blat (3 foi cu diametrul de 22 cm):
  • 4 oua
  • 4 linguri tarate de ovaz
  • 2 linguri tarate de grau
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri lapte praf degresat
  • 2 linguri amidon
  • 1 plic de ness
  • 50 ml cola zero
  • 1 fiola esenta de rom
  • indulcitor dupa gust
  • Crema:
  • 500 ml lapte degresat
  • 1 plic budinca de cacao
  • indulcitor dupa gust
  • 1 fiola esenta de rom
  • aprox. 350-400 g fructe de padure congelate sau proaspete
  • Glazura:
  • 2 tablete de ciocolata Sly
  • 2-3 linguri lapte degresat
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • esenta de rom
  • 1 lingura indulcitor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu fructe de padure Dukan:

Crema:

Punem 400 ml lapte degresat intr-o craticioara pe foc mic. Intr-un bol amestecam restul de 100 ml lapte cu budinca de cacao si indulcitorul. Cand laptele de pe foc este fierbinte, se toarna amestecul de budinca si se amesteca incontinuu cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. La final adaugam o fiola esenta de rom si acoperim crema cu folie alimentara pentru a nu forma acea crusta deasupra. Se lasa la racit timp in care ne vom ocupa de blat. 

Blat: 

Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma cu un varf de cutit de sare.

Galbenusurile se mixeaza cu indulcitorul, cola zero si esenta de rom, apoi se adauga pe rand ingredientele uscate(tarate de ovaz, grau, cacao, praf de copt, lapte praf degresat, amidon si ness), mixand la viteza mica. Adaugam albusurile si amestecam usor cu o spatula pana la incorporare. Impartim compozitia in 3 si coacem 3 foi. Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam prima parte din compozitie si dam tava la cuptorul preincalzit pentru aprox. 10-15 minute la foc mic-mediu. Verificam cu o scobitoare daca este gata. Lasam prima foaie de blat la racit si procedam la fel si pentru celelalte doua.

Asamblare:

Pe un platou punem prima foaie de blat, o insiropam (pentru sirop, amestecam 150 ml apa cu indulcitor si esenta de rom), punem 1/2 din crema, 1/2 din fructe, al 2-lea blat pe care il insiropam, restul de crema si de fructe si terminam cu ultimul blat insiropat. Glazura: Punem ciocolata la topit pe baie de aburi si o amestecam cu 2-3 linguri de lapte degresat. Adaugam glazura imediat peste tort. 

Se pastreaza la frigider.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de ciocolata cu fructe de padure Dukan 374339
retete culinare - Tort de ciocolata cu fructe de padure Dukan 374340
retete culinare - Tort de ciocolata cu fructe de padure Dukan 374341
retete culinare - Tort de ciocolata cu fructe de padure Dukan 374342
retete culinare - Tort de ciocolata cu fructe de padure Dukan 374343
retete culinare - Tort de ciocolata cu fructe de padure Dukan 374344
retete culinare - Tort de ciocolata cu fructe de padure Dukan 374345

COMENTARII (24)

Panacris 1

03.04.2015, 10:40

Xandrinne 1

10.04.2015, 09:07

Aletta 1

13.04.2015, 09:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S