Tort de ciocolata cu migdale si nuci by Jamie Oliver

de susu in Torturi, 21 Iul 2011 | 6256 vizualizari

 

Este un tort special, consistent si potrivit pentru iubitorii de ciocolata. Este mai bun servit rece a doua zi dupa ce l-ati preparat.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 8 portii:  
  • 150 gr migdale crude fara coaja si pielita
  • 150 gr nuci fara coaja si macinate fin
  • 300 gr ciocolata de menaj (70% pudra de cacao)
  • 1 lingurita cu varf de pudra cacao
  • 255 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 6 oua mari
  • Un praf de sare
  • Cativa stropi de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu migdale si nuci by Jamie Oliver:

Acoperiti fundul unei tavi rotunde detasabile cu diametrul de 20-25 cm cu o bucata de hartie pergament si apoi ungeti-o cu unt si tapetati-o cu faina.

Eu am dat la cuptor nucile si migdalele pentru cateva minute sa le intensifice aroma. Macinati-le impreuna la robot apoi adaugati ciocolata si cacaoa si mai amestecati totul pentru inca 30 de secunde dar nu prea mult caci se va topi ciocolata foarte tare. Mutati totul intr-un vas, puneti in robot untul care a fost tinut la temperatura camerei si adaugati zaharul. Mixati pana devine o crema pufoasa. Adaugati apoi galbenusurile unul cate unul si mixati dupa fiecare (eu am facut operatiunea aceasta cu mixerul). Adaugati apoi compozitia de ciocolata si amestecati bine.

Albusurile care au fost la temperature camerei se bat spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie (tot la temp camerei). Pentru o reusita a albusurilor se ia pe rand fiecare ou si se separa galbenusul de albus intr-un bol si se varsa  fiecare albusul in bolul spalat si uscat in care se vor bate toate, astfel nu va exista riscul sa vi se strecoare pic de galbenus in compozitie. Adaugati usor albusurile peste amestecul de ciocolata, unt, migdale si nuci. Amestecati usor de jos in sus compoztitia. Turnati-o apoi in tava tapetata si dati la cuptorul preincalzit. Se coace la foc potrivit pentru circa o ora, in functie de cuptor.

Se face testul cu scobitoarea pentru 5 secunde. Daca pe margine este facut si in mijloc e mai moale stingeti focul si lasati-l sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa. Eu l-am decorat cu migdale trase in tigaie care sunt foarte gustoase dar nu prea sanatoase. Puteti servi si cu frisca.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de ciocolata cu migdale si nuci by Jamie Oliver 116626
retete culinare - Tort de ciocolata cu migdale si nuci by Jamie Oliver 116627
retete culinare - Tort de ciocolata cu migdale si nuci by Jamie Oliver 116628
retete culinare - Tort de ciocolata cu migdale si nuci by Jamie Oliver 116629
retete culinare - Tort de ciocolata cu migdale si nuci by Jamie Oliver 116630
retete culinare - Tort de ciocolata cu migdale si nuci by Jamie Oliver 116631
retete culinare - Tort de ciocolata cu migdale si nuci by Jamie Oliver 116632
retete culinare - Tort de ciocolata cu migdale si nuci by Jamie Oliver 116633
retete culinare - Tort de ciocolata cu migdale si nuci by Jamie Oliver 116634
retete culinare - Tort de ciocolata cu migdale si nuci by Jamie Oliver 116635
retete culinare - Tort de ciocolata cu migdale si nuci by Jamie Oliver 116636
retete culinare - Tort de ciocolata cu migdale si nuci by Jamie Oliver 116637
retete culinare - Tort de ciocolata cu migdale si nuci by Jamie Oliver 116638
retete culinare - Tort de ciocolata cu migdale si nuci by Jamie Oliver 116639
retete culinare - Tort de ciocolata cu migdale si nuci by Jamie Oliver 116640
retete culinare - Tort de ciocolata cu migdale si nuci by Jamie Oliver 116641
retete culinare - Tort de ciocolata cu migdale si nuci by Jamie Oliver 116642

COMENTARII (15)

Cris2711 1

21.07.2011, 17:44

tare bine arata

gaby_gabytza 1

22.07.2011, 15:55

vai vai imi dai si mie o felie k arata asa de bine

mamaieelena 1

24.07.2011, 20:08

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: