Tort de ciocolată Extreme

de elucubratiiculinare in Torturi, 16 Noi 2013 | 1423 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g zahăr
  • 3 ouă
  • 50 g cacao
  • 200 g făină
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță sare
  • 100 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 50 ml apă fiartă
  • 2 lingurițe esență vanilie

Cremă:

  • 200 g unt
  • 400 g zahăr pudră
  • 50 g cacao
  • 100 ml lapte
  • 2 lingurițe esență vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolată Extreme:

Pregătim 2 tăvi de tort rotunde cu diametru de max. 22 cm, le ungem și le tapetăm cu hârtie pergament. Încălzim cuptorul la 180 grade C. Într-un castron cernem făina cu cacao, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. În alt castron amestecăm ouăle cu zahărul până obținem o cremă pufoasă. Adăugăm alternativ făina cernută cu laptele, uleiul și amestecăm cu un mixer electric timp de 3 minute. La sfârșit adăugăm apa fierbinte și amestecăm ușor cu o lingură. Adăugăm esența de vanilie și amestecăm.

Compoziția se împarte în cele 2 tăvi identice. Să nu vă speriați de compoziție - este foarte moale. În caz că aveți doar o tavă, se coc pe rând cele 2 blaturi, nu încercați să coaceți un singur blat pentru că se poate arde la margine și să nu se coacă la interior. Se coc 30-35 minute la 180 grade C. Este gata când scobitoarea introdusă în mijloc iese curată. Se lasă 10-15 minute să se răcească în tavă, apoi se scoate pe un platou. La fel se procedează și cu cel de-al doilea blat.

Pentru cremă amestecăm untul la temperatura camerei cu zahărul pudră până obținem o spumă pufoasă și deschisă la culoare. Adăugăm alternativ, cacaua cernută cu laptele și esența de vanilie. Amestecăm bine până la omogenizare. Crema se dă la rece până la asamblare. După ce s-au răcit cele 2 blaturi se taie în două pe orizontală. Crema se împarte în 2, cu o parte ungem fiecare strat de blat și cu cealaltă jumătate îmbrăcăm tortul. Se ornează cu bucăți de ciocolată, fulgi de ciocolată sau orice doriți, dar numai ciocolată să conțină ;) De preferat să se țină la rece peste noapte, adică să-l pregătiți cu o zi înainte de a-l servi.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de ciocolată Extreme 278781
retete culinare - Tort de ciocolată Extreme 278782
retete culinare - Tort de ciocolată Extreme 278783

COMENTARII (5)

Rocsi 1

16.11.2013, 21:04

MotanLaOale 1

16.11.2013, 22:23

Dana_Retetegg 1

17.11.2013, 00:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S