TORT DE FRUCTE "CARLA"

de Roda in Torturi, 8 Iun 2009 | 4593 vizualizari

 

E vara, multe fructe , sa profitam de ele!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 7 oua,
  • 240g.zahar,
  • 200g.faina,
  • 30g.cacao,
  • 50g.amidon alimentar,
  • 1/2 pachet praf de copt,
  • 1/2 dl. ulei;
  • Pentru crema:
  • 1/2l. frisca,
  • 1 praf de vanilie,
  • 2 pachete intaritor de frisca,
  • 100g.zmeura,
  • 100g.capsuni,
  • 100g.coacaze,
  • 50g. mure,
  • 100g.afine;
  • pentru ornat:
  • frisca,
  • zmeura si afine,
  • ciocolata de menaj;
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT DE FRUCTE "CARLA":

(12 felii/70')

1.Se freaca ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul.Faina se amesteca cu praful de copt si amidonul alimentar,cu cacaoa,apoi se incorporeaza, treptat , in compozitia de oua.Se adauga uleiul si masa rezultata se toarna intr-o forma  patrata ,unsa si infainata  si se coace la 80*C, timp de 40 de minute.Se scoate blatul din forma , inca caldut, si se taie in 3.

2.Frisca se bate cu zaharul vanilinat si cu intaritorul de frisca.Fructele se spala si se pun sa se scurga intr-un strecurator de plastic.

3.Pe prima foaie de tort se pune 1/3 din cantitatea de frisca,peste care se aseaza 1/2 din cantitatea de fructe , in amestec,se pune a doua foaie,se unge cu 1/3 din frisca, se acopera cu a treia foaie ,apoi se orneaza doar partea de sus a tortului cu restul de frisca, fara  margini.Pentru margini se foloseste ciocolata de menaj , care se topeste in bain -marie si se lasa putin sa se racoreasca , apoi se ung marginile cu ea.Peste frisca se aranjeaza zmeura si afine.Cine doreste, poate sa puna peste fructe , pentru un aspect mai frumos si ca sa luceasca partea de sus a tortului, jeleu colorat, pregatit potrivit instructiunilor de pe pachet.Se tine tortul la rece, 1 ora, inainte de servire.

 

COMENTARII (1)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!