Tort de mere

de Simo in Dulciuri, 15 Apr 2009 | 2519 vizualizari

 

Un tort de mere, tocmai bun pentru iernile friguroase.

 

INGREDIENTE

  • -4-5 mere (in functie de marimea tavii)
  • -1/2 pachet de unt
  • -200 g zahar + 3linguri
  • -3 oua
  • -3 linguri de faina
  • -zahar vanilat
  • -coaja de lamaie
  • -frisca pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

-Se curata merele de coaja si se scot samburii din interior (merele se pot lasa intregi sau taiate jumatati - eu le-am lasat intregi)

-Se pun merele in tava cu 200 g zahar si 1/2 pachet de unt taiat cubulete.

-Se dau la cuptor pana zaharul si untul se topesc si formeaza un sirop gros in tava si se inmoaie putin merele (din cauza siropului nu merg folosite tavile cu fund rabatabil)! Eu am folosit un vas de iena.

-Dupa 10-15 minute dupa ce dati merele la cuptor incepeti pandispanul. Se bat albusurile spuma cu putina sare, se adauga treptat cele 3 linguri de zahar si zaharul vanilat si se bat pana se obtine o spuma care nu curge din bol

-Apoi se adauga cele 3 galbenusuri, 3 linguri de faina si coaja de lamaie

-Se scot merele de la cuptor si se toarna peste ele aluatul de pandispan.

-Apoi se da iar la cuptor. Este gata cand capata o culoare usor aramie deasupra.

-Se rastoarna din tava cand este doar putin caldut

-Se lasa sa se raceasca si se orneaza cu frisca

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de mere 883
retete culinare - Tort de mere 884

COMENTARII (8)

Oana 1

25.02.2009, 20:38

Edith, nu te supara!
Si eu am retete scrise intr-un caiet, pe care nici nu mai stiu de unde le-am luat...si noi am scris sursa acolo unde am stiut...poate si Simo a facut la fel...

elena1988 1

04.03.2011, 16:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29