Tort de mere

de ralu_ca in Torturi, 10 Feb 2013 | 33143 vizualizari

 

deliciosssssss

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 250 g unt sau margarina
  • 1 pahar zahar
  • 9 - 10 mere
  • gem
  • Aluat
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar farin
  • 3 -4 linguri faina
  • 1 lingura pesmet
  • Deasupra :
  • scortisoara
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Intr-o cratita de 4 kg in care am pus hartie de copt, amestecam untul sau margarina cu zaharul si se amesteca pana devine omogen. Merele, dupa ce au fost curatate si scobite, se aseaza unul langa altul, iar golul se umple cu gem. Cratita se acopera si se da la cuptor cu foc mic. Cand merele sunt coapte se toarna aluatul.

Aluatul: Intr-un vas punem ouale si zaharul pe care le batem foarte bine (cu mixerul), apoi adaugam faina si 1 lingura pesmet.

Cratita se introduce din nou la cuptor si se lasa pana se coace aluatul (testul cu scobitoarea). Se rastoarna fierbinte pe platou si se pudreaza cu scortisoara.

Se poate servi si cu frisca.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de mere 203366
retete culinare - Tort de mere 203367
retete culinare - Tort de mere 203368
retete culinare - Tort de mere 203369
retete culinare - Tort de mere 203370
retete culinare - Tort de mere 203371
retete culinare - Tort de mere 203372
retete culinare - Tort de mere 203373
retete culinare - Tort de mere 203374
retete culinare - Tort de mere 203375
retete culinare - Tort de mere 203376
retete culinare - Tort de mere 203377
retete culinare - Tort de mere 203378
retete culinare - Tort de mere 203379
retete culinare - Tort de mere 203380
retete culinare - Tort de mere 203381

COMENTARII (10)

mamaieelena 1

10.02.2013, 19:38

super bun

reisnaor_2006 1

27.03.2015, 13:17

Alina26 1

23.06.2015, 13:15

super reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55