Tort Eclair cu cappuccino si caramel

de laylalala in Torturi, 28 Feb 2010 | 1561 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat Eclair
  • 100 ml lapte
  • 100 ml lichior de ciocolata
  • 50 ml rom
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • 60 gr unt de alune de padure
  • 40 gr unt
  • 150 gr faina, cernuta
  • 4 oua
  • Pentru pudding cu cappuccino
  • 1 pastaie de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 200 ml cappuccino
  • 100 gr zahar brun
  • 6 linguri amidon alimentar
  • Pentru pudding cu ciocolata
  • 400 ml lapte
  • 100 ml sherry
  • 100 gr zahar brun
  • 30 gr pudra de cacao
  • 6 linguri amidon alimentar
  • Pentru caramel
  • 300 gr zahar tos
  • 3 linguri miere
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita colorant alimentar rosu
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Eclair cu cappuccino si caramel:

Se incalzeste cuptorul la 220ᵒC.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de copt.


Intr-o cratita, pe foc potrivit, se dau in clocot laptele, lichiorul de ciocolata, romul, sarea, zaharul si cele 2 feluri de unt.Se ia cratita de pe foc si se adauga toata faina o data.Se amesteca repede pana cand aluatul formeaza un bulgare mare si se desprinde de pe fundul vasului.Se lasa aluatul sa se raceasca.


Se adauga ouale, cate unul pe rand, amestecand bine dupa fiecare adaugare.Pe tava pregatita se formeaza din aluat 2 inimi mari.Se dau la cuptor 10 minute, se reduce temperatura cuptorului la 200ᵒC, se lasa inca 10 minute, apoi se reduce temperatura la 180ᵒC si se mai lasa inca 10 minute.


Intre timp se prepara pudding-urile.


Pentru pudding-ul cu cappuccino, se pune laptele cu cappuccino intr-o cratita pe foc potrivit.Se taie pastaia de vanilie in 2, pe lungime, se rad semintele si pun in cratita cu lapte.Se lasa sa dea in clocot apoi se stinge focul si se lasa sa infuzeze 30 minute.Dupa 30 minute se scoate pastaia de vanilie si se arunca.Laptele cu cappuccino se pune din nou pe foc si se aduaga 100 gr zahar brun .Amidonul alimentar se dizolva in 100 ml apa rece apoi se toarna in cratita.Se lasa amestecul sa fiarba, amestecand, pana cand se va ingrosa precum un pudding.Se lasa pudding-ul sa se raceasca la temperatura camerei apoi se da la rece pentru a se raci complet.


Pentru pudding-ul cu ciocolata, se pune laptele cu sherry si 100 gr zahar brun intr-o cratita pe foc potrivit.Intr-un vas se amesteca pudra de cacao cu amidonul si 100 ml apa rece apoi se aduga in cratita cu lapte. Se lasa amestecul sa fiarba, amestecand, pana cand se va ingrosa precum un pudding.Se lasa pudding-ul sa se raceasca la temperatura camerei apoi se da la rece pentru a se raci complet.


Pentru caramel, se topeste zaharul cu mierea si apa si se lasa pe foc pana cand capata culoarea caramelului.Apoi se ia cratita de pe foc si se adauga vanilia si colorantul.


Pentru asamblare, se pune o inima pe farfurie se unge cu pudding de ciocolata, apoi cu pudding cu cappuccino iar apoi din nou cu cel cu ciocolata si se acopera cu cealata inima.Se toarna siropul caramel peste intreg tortul (daca s-a intarit se pune din nou pe foc pana cand devine lichid) apoi se lasa cateva minute pana cand se va intari.Tortul se decoreaza apoi dupa fantezia fiecaruia.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Eclair cu cappuccino si caramel 19673
retete culinare - Tort Eclair cu cappuccino si caramel 19674
retete culinare - Tort Eclair cu cappuccino si caramel 19675
retete culinare - Tort Eclair cu cappuccino si caramel 19676
retete culinare - Tort Eclair cu cappuccino si caramel 19677
retete culinare - Tort Eclair cu cappuccino si caramel 19678
retete culinare - Tort Eclair cu cappuccino si caramel 19679

COMENTARII (9)

Oana 1

01.03.2010, 11:25

Foarte, foarte frumos!! Nu ne dai si o feliuta? A fost ziua mamei tale? la multi ani!

Michelle 1

16.03.2010, 13:45

elena1988 1

12.03.2011, 14:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!