Tort de mere

de gabriella221184 in Torturi, 8 Iul 2013 | 2790 vizualizari

 

Este tortul pe care il pregatesc cu mare drag si vi-l recomand pentru ca este foarte simplu de facut si nici nu este prea costisitor.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • 1,5 kg mere rosii/verzui(cele acrisoare)
  • zahar pentru tapetarea tavii
  • 6 linguri de faina
  • 1 litru de lapte
  • 2 prav de budinca vanilie
  • 400 ml frisca hulala
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Pregatire mere:

se pune zahar intr-o tava cam de 2 degete,se curata merele se taie in doua si se scot samburii apoi se pun cu partea taiata in zaharul din tava una langa alta,cand s-a umplut tava bagam la cuptorul preincalzit pana merele primesc o culoare rumenie si s-au copt.

Blat:

Intre timp se separa galbenusurile de albusuri,galbenusul se freaca bine cu cele 6 linguri de zahar pana ce devine o spuma,separat se bat bine albusurile pana devine o spuma tare,se amesteca cele 6 linguri de faina cu praful de copt si apoi cu galbenusul frecat cu zahar pana se incorporeaza bine faina, la urma adaugam albusul batut spuma si omogenizam incet cu o lingura de lemn sa nu se lase spuma.Dupa ce merele sunt gata le scoatem si turnam aceasta compozitie peste ele si asezam in asa fel incat peste toate merele sa fie aluat,apoi le bagam din nou la cuptor pentru aproximativ 30 min sau pana trece testul cu scobitoarea.

Crema:

Punem laptele la fiert si pregatim budinca conform instructiunilor de pe ambalaj,o lasam putin la racit dar nu foarte mult sa nu se intareasca.

Incorporate:

Cand blatul este gata, scoatem din cuptor tava si o  lasam 5 min apoi luam un blat sau tava putin mai mare decat cea in care am copt,punem peste tava si intoarcem tava peste blat pentru ca merele si blatul sa iasa din tava si sa fie merele in partea de sus.

Lasam asa putin apoi punem budinca deja preparata peste mere si le lasam la racit.

Intre timp batem frisca conform instructiunilor de pe ambalaj,dupa ce budinca si merele sunt reci punem frisca si o asezam si ornam cum vrem cu felii de mere sau chiar deloc.

Pofta bunaaa!!!!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de mere 243008
retete culinare - Tort de mere 243009
retete culinare - Tort de mere 243010

COMENTARII (9)

iri_iri 1

08.07.2013, 22:23

gabriella221184 1

08.07.2013, 22:31

multumesc fetelor,ma bucur ca pot fi aici cu voi si pot invata multe retete noi.va puuup

Bya Ralu 1

09.07.2013, 23:28

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21