Tort de mere cu budinca

de La Ancuta in Torturi, 21 Sep 2010 | 6318 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 100 g zahar
  • 900 g lapte
  • 150 g margarina
  • 4 linguri zahar
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • 250 g faina
  • 4 mere (~500g)
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu budinca:

Se fierbe budinca din praful de budinca, zaharul si laptele.

Se face un aluat din margarina, zahar, oua, faina si praful de copt.

Se pune aluatul in tava rotunda si se ridica putin si pe marginea tavii. Peste aluat se pune jumatate din budinca, merele curatate si taiate felii si scortisoara. Apoi se pune restul budincii.

Se baga la cuptor si se coace 50-60 de minute

 

TIPS-URI

1

Deasupra se mai poate pune un aluat sfaramicios din 100 g unt, 100 g zahar, 100 g faina. Apoi se coace.

RETETA IN IMAGINI

Tort de mere cu budinca-0
Tort de mere cu budinca-1
Tort de mere cu budinca-2
Tort de mere cu budinca-3
Tort de mere cu budinca-4

COMENTARII (34)

La Ancuta 1

22.09.2010, 10:59

Multumesc lira

Corinuta 1

26.09.2010, 00:13

La Ancuta 1

28.09.2010, 23:22

Multumesc Corina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41