Tort de morcov la slow cooker Crock-Pot 4.7L Digital

de gaby_duceag in Slow Cooker, 7 Aug 2019 | 3984 vizualizari

 


Daca nu iubesti acest tort de morcov, ori nu stii sa-l faci, ori chiar nu e un desert genul tau.
As tinde sa dau procent mai mare pentru prima varianta, pentru ca, trebuie sa recunosc, prima oara nu am stiut nici eu sa-l fac. Nu mancasem nicaieri  niciodata, nu stiam cum e textura corecta, cum trebuie copt, asa ca n-am fost prea incantata.
Dar gustand din asta de azi am zis:
Da, asa da! O multitudine de arome si texturi care n-au cum sa nu te cucereasca.
Cum se coace acest tort? Prin gatire lenta! Asa ca aparatul de gatit Crock pot Slow cooker a fost PERFECT pentru a face acest lucru.
Cu un Slow Cooker aromele devin mai intense, coacerea e perfecta (bineinteles, pentru deserturile care se preteaza la acest lucru) incat trebuie sa-l ai si tu acasa. Incercand diverse retete, comparand rezultatele, sunt sigura ca te vei indragosti de el.
A doua zi dupa preparare tortul de morcov e si mai bun! 🙂
Aceasta este cea de-a doua reteta cu care particip in campania „Gătește sănătos cu slow cookerele Crock-Pot” , prin care am dovedit, din nou, ca poti realiza cu acest aparat un preparat perfect, sanatos si extrem de gustos!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat tort de morcov
    • 350 g morcov ras
    • 250 g ananas bucati (din compot)
    • 120 ml ulei
    • 2 oua
    • 50 ml din zeama compotului de ananas
    • o lingurita esenta vanilie
    • o lingurita scortisoara
    • 1/4 lingurita nucsoara rasa
    • 280 g zahar sau 300 g zahar brun
    • 260 g faina
    • 2 lingurite praf de copt
    • o lingurita bicarbonat
    • 30 ml zeama de lamaie
    • o ceasca stafide
    • o ceasca nuci
    • putina sare
    Pentru crema
    • 200 g crema de branza
    • 100 g unt (lasat la temperatura camerei)
    • 3 linguri zahar pudra
    • un varf lingurita scortisoara rasa
    In plus – nuci caramelizate pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de morcov la slow cooker Crock-Pot 4.7L Digital:

Mod de preparare Tort de morcov la Crock Pot Slow Cooker

Pregateste ingredientele.

Morcovul spala-l, curata-l si rade-l pe razatoarea cu ochiuri mici.

Scurge ananasul din conserva si stoarce-l bine. Opreste 50 ml de  lichid.

Intr-un bol pune ouale, zaharul, vanilia, zeama de la compot si uleiul si mixeaza-le pana cand zaharul e diluat.

In alt bol amesteca faina cu praful de copt, scortisoara, nucsoara si sarea.

Bicarbonatul stinge-l in zeama de lamaie si pune-l in amestecul cu oua. Adauga apoi amestecul cu faina si omogenizeaza. Pune acum morcovul, ananasul, nucile rupte cu mana sau tocate grosier, scortisoara, nucsoara si stafidele si amesteca pana cand este totul incorporat.

Pregateste vasul aparatului Crock Pot-4,7L Digital. Pune o bucata mare de hartie de copt care sa ajunga si pe peretii vasului.

Toarna compozitia. Pune vasul in aparat, pune capacul si seteaza programul High ,timp 2:30.

La fiecare 30 de minute roteste vasul aparatului la 180 grade, pentru a coace blatul perfect.

Cand timpul a expirat opreste aparatul si mai lasa blatul in vas, fara capac, 10-15 minute, apoi apucand de marginile hartiei de copt transfera-l pe un gratar si lasa-l la racit.

Pregateste crema.

Pune crema de branza si untul intr-un bol. Mixeaza spuma si adauga, pe rand, cate-o lingura de zahar pudra, mixand dupa fiecare. La final pune scortisoara.

Peste blatul rece pune crema si nuci caramelizate.

Poti servi! 😉

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de morcov la slow cooker Crock-Pot 4.7L Digital" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pleurotus la slow cooker Crock-Pot