Tort de post

de deyutzky in Mancaruri de post, 8 Apr 2012 | 3598 vizualizari

 

Astazi de Florii este si ziua de nume a mamei prietenului meu ...si cum ea posteste, m-am gandit sa-i fac un tortulet de post :D dedic acest tortulet tuturor celor care isi sarbatoresc astazi ziua de nume :-*.

 

INGREDIENTE

  • Pt blaturile de biscuiti:
  • 500 gr biscuiti populari
  • 180 gr margarina Unirea (la pachet)
  • Pt insiropat:
  • jum pahar de apa
  • 3 linguri de zahar
  • esenta de vanilie
  • Pt crema:
  • 1 L lapte de soia
  • 80 gr ciocolata amaruie (de post)
  • 3 linguri cacao
  • 8 linguri de zahar
  • 3 linguri amidon+ 1 lingura faina (pt a se lega mai bine)
  • esenta de rom
  • Pt glazura:
  • 20 gr ciocolata amaruie (de post)
  • 1 lingura margarina Unirea (la pachet)
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de apa
  • 1 lingurita esenta rom
  • Pt.ornamente:
  • trandafirasi de ciocolata (reteta o gasiti aici: http://www.bucataras.ro/retete/ciocolata-elastica-de-post-pt-decoratiuni-31766.html )

Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de post:

In primul rand zdrobim 300 gr biscuiti si punem deoparte intr-un castronel 2 maini din biscuitii sfarmati. 

Restul din 300 gr biscuiti ii amestecam cu 180 gr margarina topita si punem compozitia intr-o tava cu peretii detasabili, apasand bine cu o lingura biscuitii pe fundul tavii. (asta este primul blat)

Al2lea blat, cel din restul de 200 gr biscuiti, va fi compus din 2 straturi de biscuiti nesfarmati( ca in imagini) care vor fi insiropati in siropul de mai jos. 

Sirop: 

Intr-un castronel punem apa, zaharul si esenta de vanilie si amestecam bine pana se topeste zaharul.

Crema:

Punem 750 ml lapte la fiert impreuna cu 6 linguri de zahar, iar restul de lapte rece il vom amesteca cu cele 2 linguri de zahar ramase.

Intr-un bol punem amidonul, faina si cacao si amestecam bine, peste care adaugam treptat restul de lapte rece amestecand bine.

Cand laptele incepe sa fiarba adaugam compozitia obtinuta mai sus putin cate putin amestecand continuu pana se ingroasa, apoi punem si cele 80 de grame de ciocolata si esenta de rom si amestecam bine.

Glazura:

Topim 20 gr de ciocolata peste care adaugam margarina si restul ingredientelor amestecand bine.

Asamblare:

Primul blat este deja pus (cel din biscuitii sfarmati)..peste el punem un strat de crema, peste crema punem 2 straturi de biscuiti normali (nesfarmati) pe care ii vom inmuia rapid in siropul pregatit, peste acest strat de biscuiti mai punem inca un strat de crema, peste crema punem glazura, iar peste glazura eu am pus 2 maini de biscuiti sfarmati iar apoi trandafirasii de ciocolata.

 


 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de post 156615
retete culinare - Tort de post 156616
retete culinare - Tort de post 156617
retete culinare - Tort de post 156618
retete culinare - Tort de post 156619
retete culinare - Tort de post 156620

COMENTARII (19)

deyutzky 1

09.04.2012, 11:07

Pusikmea iti multumesc

mamaieelena 1

09.04.2012, 17:19

delicios

Krystyan Trendy 1

17.12.2013, 21:33

minunat tort

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55