Tort de post

de ella 87 in Dulciuri, 27 Noi 2016 | 2920 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar zahar 250ml
  • 1 pahar ulei floarea soarelui
  • 1 pahar apa minerala
  • 1 plic praf copt
  • 1 esenta rom
  • 2 linguri pudra roscove (karob)
  • 3 pahare faina (aluatul să iasă ca smântâna, mai grosut)
  • 1 varf cuțit amoniac
  • 1/2 pachet margarina unirea
  • 1 pahar zahar
  • 2 linguri coaja portocala
  • 100 ml apa
  • 3 linguri faina
  • 1 ceasca zmeura
  • 1 plic gelatina
  • 3 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de post:

Blatul: Amestecati cu un tel zaharul, uleiul si apa minerala, până se dizolva zaharul. Turnati faina, pudra de roscove, praful de copt si amoniacul (stins cu putina zeama de lamaie) peste amestecul lichid, puneti si esenta de vanilie, amestecati bine sa nu fie cocoloase.  Tăiați o hartie de copt, turnati aluatul in tava si puneti la cuptor,  aproximativ 40 de min, la temperatura medie. Faceti testul scobitorii dupa acest timp si daca mai trebuie, il lasati inca putin. După ce este gata, lasati pandispanul sa se raceasca complet. 
Crema: margarina o topim, împreună cu zahărul, apa, faina, amestecati cu un tel, să nu rămână cocoloase, până se leagă, o lăsăm să se răcească.
Toppingul, luăm zmeura cu zahărul, praful de gelatina si urmăm pașii după plic, amestecam pana se leagă. Îl băgăm la frigider pana a 2a zi. Este fff gustos chiar dacă e de post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu crema de vanilie si visine de post