Tort de visine

de Maria68 in Torturi, 16 Dec 2011 | 2415 vizualizari

 

Se apropie cu pasi repezi sarbatorile de iarna si bineinteles ca indraznim sa ne rasfatam in tot felul de delicii pline de savoare.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru blat:
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 6 linguri apa
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vaniliat
  • un praf de sare
  • 100 g ciocolata amaruie  
  • Pentru crema& ornat:  
  • 1-2 borcane visine din compot  
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 500 ml frisca
  • 3 linguri zahar
  • 2 plicuri praf intaritor de frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de visine:

Galbenusurile impreuna cu zaharul se amesteca bine, pana devine o crema spumoasa.Se adauga praful de copt, praful de sare si treptat (cate 2 linguri)apa amestecand continuu.Cand am terminat adaugam faina dar sa nu fie lingurile incarcate de faina,ci mai degraba rase,ciocolata pe care intre timp am topit-o in bain-marie intr-un castron de metal. Separat mixam albusurile cu 3-4 linguri de zahar.Cand este gata se  toarna peste compozitie si se amesteca incet cu o lingura de lemn.

Compozitia se aseaza intr-o forma unsa si se niveleaza; se coace in cuptorul incins la 180 grade cam 30-40 min. Se scoate si se lasa sa se raceasca.Se scoate blatul din forma si se taie in doua.Blatul inferior se insiropeaza cu zeama de compot.Visinele se scurg din compot.Pregatim frisca: se bat 500 g frisca cu 3 linguri zahar si 2 plicuri intaritor de frisca.

Se aseaza pe blat un strat de frisca,mai putin de 1/2 din cantitate,asezam visinele in stratul de frisca,,iar peste ele asezam cel de al doilea blat.Se acopera tortul cu cealata cantitate de frisca,din care oprim un pic pantru a realiza rozete de frisca,sau daca dorim o cantitate mai multa de frisca, mai putem prepara pentru decor cam 200ml frisca cu un plic intaritor si 1 lingura de zahar

Topim ciocolata si turnam pe o placa de marmura, in strat subtire.Lasam sa se usuce  si radem cu spatula. Dupa care decoram tortul cu fulgi de ciocolata si rozete de frisca si visine.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de visine 137883
retete culinare - Tort de visine 137885
retete culinare - Tort de visine 137886
retete culinare - Tort de visine 137887
retete culinare - Tort de visine 137888

COMENTARII (15)

La Ancuta 1

17.12.2011, 20:20

Foarte frumos

Angelina_Elena 1

30.01.2012, 18:39

ce bunatate de tort

Maria68 1

01.02.2012, 11:14

Elena. Multumesc frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S