Tort ''Diana''

de Constelatialeu in Torturi, 13 Ian 2013 | 2075 vizualizari

 

Imi place sa fac torturi nu sa torturez.Acest tort l-am facut pentru o pustoaica,deci l-am botezat cu numele ei.A vrut un tort cu crema de ciocolata,cu visine.
Pentru ca n-am decat imaginea finala,o sa postez si alte imagini cu acelasi tort dar difera ornarea...

 

INGREDIENTE

Blat
  • 10 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 8 linguri nuca macinata
Crema
  • 2 pachete de unt
  • 200 g ciocolata cu cacao 50%
  • visine ( eu am la congelator)
  • 200 g zahar pudra
  • frisca pentru ornat
  • smantana pt.frisca 50 ml
  • martipan pt.ornat
Sirop
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • o esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ''Diana'':

Blatul: Galbenusurile se mixeza cu zaharul pana devin o spuma,se adauga faina si nuca,apoi albusurile batute spuma.Compozitia se pune in forma unsa se da la cuptor,este gata cand trece testul scobitorii.

Crema: Untul cu zaharul se freaca bine,pana devine o crema omogena si spumoasa.Pe baie de abur se topeste ciocolata cu smantana de frisca,cand devin omogene se dau dupa foc se lasa un pic la rece si apoi se amesteca cu untul.Crema se da la rece.

Sirop: Apa cu zaharul la fiert,dupa ce da in cateva clocote se da la o parte si se pune esenta de rom,se lasa la rece.

Blatul racit se taie in trei se siropeaza,se umple cu crema si visine

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort ''Diana''-0
Tort ''Diana''-1
Tort ''Diana''-2

COMENTARII (23)

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

26.07.2013, 09:40

Trec la favorite ca sa fiu sigura ca nu pierd reteta de blat cu nuca!

Bya Ralu

Bya Ralu 1

26.07.2013, 10:20

simona72

simona72 1

26.07.2013, 10:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!