Tort Diplomat aniversar

de adasev12 in Torturi, 16 Feb 2012 | 4235 vizualizari

 

fiindca n-am reusit inca sa postez tortul de ziua mea, desi am promis, revin acum cu un tortulet pt voi , cu mare drag, multumindu-va inca o data pt toate urarile frumoase pe care mi le-ati facut. va pup!!!!

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 6 oua
  • 10 lg zahar
  • 10 lg faina
  •  o lg amidon
  • 3 lg cacao
  • 2 lg ulei
  • 1/2 praf de copt
  • o vanilie
  • crema:
  • 4 oua
  • 200 ml lapte
  • 1 vanilie
  • 10 lg zahar
  • 400 ml frisca lichida
  • un compot de ananas
  • 2 kiwi
  • o portocala
  • 30 g gelatina
  • pt ornat:
  • 200 ml frisca
  • dulceata de ananas si smochine( facuta de mine)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat aniversar:

blatul: ouale se bat f bine cu zaharul si vanilia , se adauga apoi amidonul , uleiul si cacao. Se omogenizeaza bine si la sfarsit se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor si se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la 180 grade, cam 20 minute, cand se desprinde pe lateral e copt. Se da la rece.

crema: ouale se bat  cu zaharul si vanilia pana se fac spuma, apoi se pun pe baie de abur. Laptele se incalzeste pana la punctul de fierbere, apoi se toarna fir subtire peste oua, amestecandu-se bine. Se lasa pe foc sa se ingroase putin. Se da la rece. Gelatina se hidrateaza cu suc de la compotul de ananas, foarte rece. Se lasa jumatate de ora, apoi se pune pe foc mic, sa se dizolve, cea ce se va intampla f repede, imediat ce se incalzeste nitel. Se lasa putin sa se racoreasca. Cand crema de oua este asa nici calda, nici rece se adauga gelatina si se mixeaza putin, sa se amestece. Se lasa la rece in continuare timp in care se bate frisca. Se amesteca apoi frisca batuta cu ouale. Se taie fructele bucatele mici si se amesteca in crema.

asamblare: se ia un vas cu pereti inalti( cine are tava cu inel detasabil e boier...eu inca ma mai lupt cu castroanele...) si se captuseste cu folie transparenta. Se taie blatul in 2 pe latime daca e gros, daca nu se lasa intreg. Se taie apoi in 3 sau 4 buc pe latime, depinde cat de mare e tortul si cat de inalt vreti sa fie. Eu l-am taiat in 3 fasii. Am pus bucati de blat roata pe peretii vasului, am turnat crema inauntru iar deasupra am  asezat alte bucati de blat. Am dat la rece pana a adoua zi. Am scos tortul si l-am rasturnat usor pe platou, am indepartat folia si am ornat cu frisca batuta si dulceata de ananas si smocchine, facute tot de mine.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Diplomat aniversar-0
Tort Diplomat aniversar-1
Tort Diplomat aniversar-2
Tort Diplomat aniversar-3
Tort Diplomat aniversar-4

COMENTARII (24)

MIUTA

MIUTA 1

17.02.2012, 21:21

Am uitat sa-ti spun,tortul arata suuuuuuuper bine
L-am pus la favorite

adasev12

adasev12 1

18.02.2012, 09:31

mena, multumesc frumos draga mea, pup

miuta.... ms mult

jolygina

jolygina 1

19.02.2012, 10:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!