Tort Diplomat cu mascarpone si fructe de padure

de ela in Torturi, 15 Feb 2011 | 10968 vizualizari

 

al doilea tort facut de ziua mea...reteta este a Ancai,cu ceva modificari ,facut dupa gustul meu,este racoros si delicios ,reteta originala:http://www.bucataras.ro/retete/tort-diplomat-cu-fructe-de-padure-15342.html

 

INGREDIENTE

  • 750 gr  fructe de padure congelate
  • 300 gr  zahar pudra,
  • 500 ml frisca lichida
  • 250 gr  iaurt cremosso,
  • 400 gr mascarpone,
  • 1 plic gelatina rosie+2linguri zahar+250ml zeama ramasa de la dezghetarea fructelor
  • 4 plicuri gelatina alba+6linguri zahar
  • 460 g biscuiti petit beurre
  • 100 gr unt,
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 plicuri intaritor de frisca,
  • 30 gr zahar pudra cu gust de vanilie,
  • 100 gr frisca pt ornat,
  • 1esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat cu mascarpone si fructe de padure:

Biscuitii ii trecem prin robotul de bucatarie.Topim untul la foc mic,fara sa clocoteasca sau il punem cateva clipe in cuptorul cu microunde.Amestecam biscuitii cu untul topit,esenta de vanilie si ii punem intr-o forma de tort de 28cm cu inel detasabil.

Fructele de padure le lasam la dezghetat in prealabil cu zaharul pudra(30gr),intr-o strecuratoare.

Gelatina alba(transparenta) o amestecam cu 6linguri de zahar si 300ml apa si o punem pe foc la topit,fara sa o lasam sa dea in clocot.Lasam la racit.

Gelatina rosie o amestecam cu zaharul si cu 250ml zeama ramasa de la fructe si o punem pe foc la topit apoi lasam sa se raceasca.

Batem frisca cu un intaritor de frisca.

Crema mascarpone o mixam cu zaharul,adaugam iaurtul,frisca batuta,2plicuri de zahar vanilat si gelatina alba si omogenizam bine.Punem peste blatul de biscuiti si nivelam bine.Dam la rece cateva ore.Ornam cu gelatina rosie si cele 100gr frisca batuta cu un intaritor de fructe.

Crema mascarpone o mixam cu iaurtul si zaharul pudra(eu l-am macinat in aparatul de macinat cafea)

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Diplomat cu mascarpone si fructe de padure-0
Tort Diplomat cu mascarpone si fructe de padure-1
Tort Diplomat cu mascarpone si fructe de padure-2
Tort Diplomat cu mascarpone si fructe de padure-3
Tort Diplomat cu mascarpone si fructe de padure-4
Tort Diplomat cu mascarpone si fructe de padure-5
Tort Diplomat cu mascarpone si fructe de padure-6
Tort Diplomat cu mascarpone si fructe de padure-7
Tort Diplomat cu mascarpone si fructe de padure-8
Tort Diplomat cu mascarpone si fructe de padure-9

COMENTARII (30)

diaconta

diaconta 1

15.02.2011, 18:20

Aoleeeeu Ela,tu sarbatoresti 7 zile si sapte nopti mai ceva ca-n povesti

aziz

aziz 1

15.02.2011, 19:38

vai ce culoare frumoasa are?si ce gust super cu fructe de padure

anomisana

anomisana 1

20.02.2011, 22:44

foarte frumos si foarte gustos; felicitari

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!