Tort fluturas aniversar

de corina241 in Torturi, 24 Iul 2011 | 4554 vizualizari

 

...un an in plus...hhmm...."31" ;)...o raza de speranta,o clipa de bucurie si-un suras promitator...
LA MULTI ANI!!!

 

INGREDIENTE

blat

  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • 150 g zahar
  • 250 g faina
  • 3 linguri de cacao
  • 1 praf de copt

crema:  (1+2)

  • 500ml frisca lichida
  • 350 g ciocolata menaj
  • 2 linguri miere

  sirop:  

  • 1 esenta de rom
  • 250 ml apa 
  • 2 linguri zahar

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort fluturas aniversar:

blatul:Albusurile se bat spuma,adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa.treptam incorporam si galbenusurile pe care le-am frecat ,in prealabil cu uleiul.Apoi turnam faina,impreuna cu cacaua si praful de copt.

crema:250 ml frisca lichida se mixeaza cu mierea si obtinem o crema alba bine inchegata. 

crema neagra:250 ml frisca lichida se pun la foc mic intr-un vas,se adauga ciocolata menaj si se amesteca pana ce se obtine o crema de consistenta unei glazuri.

siropul:apa cu esenta de rom si zaharul se pun la fiert si se da un clocot>

asamblare:taiem blatul in 2,il insiropam apoi adaugam crema alba oprim 3- 4 linguri pentru decor.crema neagra se intinde deasupra si se decoreaza cu restul de frisca.

 

COMENTARII (58)

Bunica

Bunica 1

27.07.2011, 07:35

Frumos tort pentruaniversare! Sa inteleg ca anii care au trecut au zburat ca un floturas?

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

10.04.2012, 17:31

foarte frumos

maryblonda

maryblonda 1

28.08.2012, 12:16

fffff frumos tortul imi place azi e ziua nepotelului meu si il fac sa fie surprise.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!