Tort Diplomat cu piscoturi

de adasev12 in Torturi, 9 Sep 2010 | 54367 vizualizari

 

am citit pe la voi fetelor ceva retete interesante de diplomat si mi s-a facut pofta ...asa ca m-am pus pe bucatarit tortul meu diplomat, asa cum il fac eu. reteta este cu piscoturi, dar surpriza..am fost la cumparaturi, dar de piscoturi am uitat...si deja era 9 seara...unde sa te mai duci??? ce era de facut??? am inlocuit piscotul cu un blat subtire de tort din 2 oua...facut ca orice blat ...dar incercati cu piscoturi, e f bun plus ca e si mai rapid...
deci...

 

INGREDIENTE

  • 4 oua intregi
  • piscoturi
  • 400 ml frisca
  • 200 ml lapte
  • 100 g ciocolata alba
  • 30 g gelatina
  • 200 g zahar pudra
  • 100 g zahar tos( daca aveti brun e si mai bun)
  • fructe: 2 coctailuri, 1 compot de ananas, plus fructe crude de care doriti
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat cu piscoturi:

galbenusurile se freaca cu zaharul pudra pe baie de abur pana devine o spuma cremoasa, apoi se adauga laptele si ciocolata si se amesteca bine, se lasa sa se topeasca dar sa nu dea in clocot...o sa se ingroasa putin, ca o ciulama

se ia de pe foc si se da la rece,iar cand e asa nici calda nici rece se amesteca  bine cu gelatina pe care am inmuita-o in apa calduta pe foc, dar atentie sa nu cumva sa fiarba ca nu mai faceti nimic cu ea, o lasati doar putin sa se incalzesca apa. mixati bine cu mixerul si dati la frigider.

se bate 250 ml frisca pana devine consistenta ( daca nu e dulce adaugati si zahar) , a ea e gata indulcita. albusurile se bat spuma tare cu zaharul tos si se amesteca usor cu frisca.

cand compozitia de oua suficient de racita se toarna peste ele compozitia de frisca si albusuri si se mai mixeaza sa se amestece perfect. se da crema inc aputin la rece, ca eai usor de lucrtaat cu ea.

se ia apoi un vas, o tava, ce doriti, unde o sa asezati tortul.puneti o folie transparenta la fund si asezati fructe intr-un decor care o sa fie la sfarsit suprafata tortului, asa ca aveti grija sa iasa frumos. eu am aranjat rondele de ananas si kiwi.apoi turnai jumatate din crema, puneti coctailurile de fructe  sau orice alt fel de fructe doriti ( eu asa am facut) si turnati si restul compozitiei de crema.

deasupra asezati piscoturile inmuiate binisor in sucul stors de la fructele conservate. daca va tine puteti adauga si cateva picaturi de cogniac...ii da o aroma excelenta.

dati la frigider peste noapte.

a doua zi rasturnati cu mare grija tortul pe platoul de servit , scoateti folia si mai ornati pe lateral si deasupra cu restul de frisca. puteti folosi orice ornamente va trec prin cap.

o sa va placa cu siguranta!

P.S. daca vi se pare prea multa crema puteti aseza piscoturi si pe marginea vasului sau chiar inca un rand pe mijloc...cred ca data viitoare  eu asa am sa fac, s afie mai usor digerabila. oricum l-am papat in doua zile, deci...

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Diplomat cu piscoturi 50059
retete culinare - Tort Diplomat cu piscoturi 50060
retete culinare - Tort Diplomat cu piscoturi 50061
retete culinare - Tort Diplomat cu piscoturi 50062
retete culinare - Tort Diplomat cu piscoturi 50063
retete culinare - Tort Diplomat cu piscoturi 50064
retete culinare - Tort Diplomat cu piscoturi 50065
retete culinare - Tort Diplomat cu piscoturi 50066

COMENTARII (31)

lia maria 1

29.12.2010, 10:40

arata foarte , foarte bine iar despre gust
nu are rost sa ne indoim

Criss 1

29.12.2010, 10:50

Super! Diplomatul e preferatul intregii familii.

Ligia Bxl 1

29.12.2010, 15:22

o idee buna si tortul de asemenea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L