Tort Diplomat-doi ani de bucataras.ro cu intarziere :)))

de ela in Torturi, 11 Ian 2012 | 4405 vizualizari

 

in 2ianuarie,s-au implinit 2ani de cand sunt aici,pe bucataras.ro...voisem sa postez tortul acesta,dar am uitat ;)))...este iar un mix de prajituri de la dr Oetker,intr-o alta varianta...l-am facut de revelion,din criza de timp...pozele sunt proaste pentru ca aparatul meu foto a mancat ceva ciorba :)) si nici lumina nu m-a ajutat :((

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie tort diplomat DR OETKER
  • 2 oua
  • 1 litru lapte
  • 1 portocala
  • 2 conserve compot ananas bucati
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr piscoturi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat-doi ani de bucataras.ro cu intarziere :))):

Se pun bucatile de ananas la scurs intr-o sita.

Radem coaja de la portocala,apoi o curatam,taiem feliile de portocala marunt si le punem la scurs peste ananas.

Punem intr-un vas mic praful pentru sarlota cu 200ml zeama de compot si lasam la inmuiat 10minute.

Pregatim un vas mai mare cu apa in care sa incapa vasul mic cu sarlota si lasam sa dea in clocot.

Batem 2oua si le adaugam peste sarlota lasata la inmuiat si punem vasul pe baia de apa,la foc potrivit si lasam sa fiarba cca 5minute,pana cand sarlota incepe sa se ingroase si capata consistenta unui sos,amestecand continuu.Lasam sa se raceasca putin.

Punem intr-un bol 1litru de lapte rece,adaugam praful pentru frisca si intaritorul de frisca si mixam la inceput la viteza mica,apoi mai mare.Adaugam coaja rasa de portocala,sarlota si apoi fructele si amestecam usor.

Intr-o forma de tort cu inel detasabil de26cm punem bucatile de piscoturi,insiropam cu zeama de compot si punem peste ele crema pregatita,nivelam bine si lasam la rece cateva ore.Scoatem inelul de la forma si ornam cu frisca batuta si fructe.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Diplomat-doi ani de bucataras.ro cu intarziere :)))-0
Tort Diplomat-doi ani de bucataras.ro cu intarziere :)))-1
Tort Diplomat-doi ani de bucataras.ro cu intarziere :)))-2
Tort Diplomat-doi ani de bucataras.ro cu intarziere :)))-3
Tort Diplomat-doi ani de bucataras.ro cu intarziere :)))-4
Tort Diplomat-doi ani de bucataras.ro cu intarziere :)))-5
Tort Diplomat-doi ani de bucataras.ro cu intarziere :)))-6
Tort Diplomat-doi ani de bucataras.ro cu intarziere :)))-7

COMENTARII (30)

ela

ela 1

17.01.2012, 12:16

Jolygina

Rux

Rux 1

17.01.2012, 21:11

Splendid! Felicitari Ela draga mea draga...la cat mai multe retete delicioase

ela

ela 1

18.01.2012, 23:16

Ruxy...pe unde ai disparut???imi este dor de tine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!