Tort Felicia

de diaconta in Torturi, 30 Iul 2011 | 11659 vizualizari

 

Acest tort este dedicat surorii mele care si-a aniversat ziua de nastere.De aceea i-am si dat numele ei.Am vrut sa fac o combinatie de arome care sa se potriveasca firii ei blânde dar tenace,asa ca am ales cafeaua pentru blat,piure de castane fin si aromat pentru crema,alune de padure si totul „imbracat” cu o banda de ciocolata.Banda de ciocolata cu „pocnitori” m-a obsedat de cand am vazut-o la Miha,foarte mari emotii mi-a dat insa „confectionarea” ei.Am sa-i spun inca o data La multi ani surioarei mele dragi si am sa va dedic si voua ,dragi bucatarasi,acest tort,impreuna cu multumiri pentru frumoasele cuvinte la implinirea unui an de bucatareala.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 200  gr unt
  • 200 gr zahar
  • 6 oua
  • 3 linguri cafea instant
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri lapte condensat
  • 9 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Stafide
  • Rom

Crema: 

  • Un borcan piure de castane (350 gr)
  • 200 gr unt
  • 200 gr frisca lichida
  • Stafide
  • 100 gr ciocolata
  • 3 linguri lapte condensat
  • Alune de padure

Sirop de fructe de padure pentru insiropat blatul

Decor:

  • 300 ml frisca lichida
  • Alune
  • Bomboane raffaelo cu crema de alune
  • Bilute de ciocolata

Banda de ciocolata:

  • 400 gr ciocolata
  • 100 gr unt
  • 50 ml lapte
  • Si …o folie pentru ambalat cu buline…sau “pocnitori”
  •  

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Felicia:

Blat:

Untul,zaharul,cacaua,cafeaua si laptele se pun intr-un vas pe foc si se lasa sa dea doua -trei clocote.

Stafidele le punem la inmuiat cu putin rom.

Se lasa la racit.Se separa ouale.Dupa ce amestecul s-a racit complet,se adauga pe rand galbenusurile.Apoi faina si praful de copt.La final incorporam albusurile batute spuma tare,amestecand incet cu o paleta.Adaugam si stafidele,pastram cateva si pentru crema.

Punem compozitia intr-o tava  rotunda,tapetata cu hartie de copt si lasam la cuptor 35 de minute.Lasam pe un gratar sa se raceasca.

Crema:

Mixam frisca si o lasam la frigider.Topim ciocolata cu laptele condensat pe bain marine.

Mixam untul,adaugam ciocolata dupa ce s-a racit putin,apoi piureul de castane.

Adaugam stafidele inmuiate in rom si alunele de padure.Cateva alune le punem in ciocolata,le vom folosi la décor.

La final incorporam usor frisca batuta.

Taiem blatul pe orizontala,obtinand astfel trei foi de blat.Insiropam cu sirop de fructe de padure,pentru a mai atenua putin gustul puternic de cafea.

Punem crema intre straturile de blat.Imbracam in frisca si pe margini,astfel vom putea lipi banda de ciocolata.Lasam la frigider pana cand pregatim banda de ciocolata.

Pentru aceasta,taiem o fasie de folie putin mai lata decat inaltimea tortului.

Punem ciocolata impreuna cu untul si laptele la topit.Dupa ce s-a racorit putin,o asezam pe folie,intr-un strat suficient de gros ca sa acopere “bulele” din folie.lasam sa se intareasca.Va trebui s-o lasam atat cat sa ramana destul de maleabila cat sa se muleze pe tort,dar nici sa nu fie prea moale si sa curga.

Asa cum am spus,foarte mari emotii mi-a dat aceasta banda,dar in final cred ca rezultatul a fost acceptabil.

Punem din nou la frigider,pana cand banda de ciocolata  se va intari ca sa putem dezlipi folia.

Dupa ce inlaturam folia,putem sa ornam cum dorim.Eu am folosit frisca,alune de padure,bilute de ciocolata si bomboane raffaelo cu crema de alune.

Chiar îi înteleg pe cei care urasc sa scrie reteta,vazand atata reteta ai putea crede ca tortul asta e cine stie cat de complicat si nu-i deloc asa.

Pofta buna!!!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Felicia 118247
retete culinare - Tort Felicia 118250
retete culinare - Tort Felicia 118251
retete culinare - Tort Felicia 118252
retete culinare - Tort Felicia 118254
retete culinare - Tort Felicia 118256
retete culinare - Tort Felicia 118257
retete culinare - Tort Felicia 118259

COMENTARII (186)

Krystyan Trendy 1

09.12.2013, 08:43

minunat tort

diaconta 1

09.12.2013, 09:30

Krysty,multumesc
Sunt mandra de tortul asta pentru ca a fost pe locul doi la categoria Desert la concursul Reteta anului 2011

Adele 1

19.08.2014, 15:49

Superb

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55