Tort fluture

de Criss in Torturi, 24 Noi 2010 | 10266 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • -6 oua
  • 8 linguri zahar
  • -2 linguri apa
  • -2 linguri ulei
  • -6 linguri faina
  • -3 linguri cacao
  • -1 praf de copt
  • Crema:
  • -400 ml frisca (crema patiserie)
  • -3 linguri crema finetti
  • Pentru uns blatul,
  • 1/2 borcan dulceata de visine.
  • -500 g visine din congelator
  • Pentru insiropat blatul:
  • -sucul de la visine
  • -zahar-apa-visinata Pentru decorat: -200 ml frisca -100 g ciocolata -visine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort fluture:

Blatul:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa, uleiul si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat spuma tare. Faina se amesteca cu praful de copt si cacao. Peste compozitia de galbenusuri se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si albusurile batute spuma tare. Blatul se coace pana trece testul cu scobitoarea.

Crema:

Se bate frisca, se adauga cele 3 linguri finetti.

Blatul se taie in doua, se insiropeaza, se unge cu gemul de visine, se pune crema, aproximativ 2/3 parte din crema, se pun din loc in loc visinele scurse, se acopera cu cel de-al doile blat insiropat si uns cu crema.

Se taie in doua si se transfera pe un platou, dandu-i-se forma unui fluture, se acopera cu frisca si se orneaza dupa imaginatie. Eu am ornat cu niste aveline din frisca, cu visine si figurine din ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort fluture" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Criss 1

28.11.2010, 11:23

Multumesc Cristina. Mai am mult de invatat si de exersat. Recunosc ca pana acum n-am acordat o asa mare importanta aspectului.

marcela1979 1

28.11.2010, 11:36

felia din ultima poza e a mea,nu?

Criss 1

29.11.2010, 09:39

Cu siguranta e a ta, Carla.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort simplu de ciocolata