Tort fraged cu dulceata de capsune

de ionela2682 in Dulciuri, 8 Iun 2011 | 4185 vizualizari

 

Reteta este dintr-o carte foarte veche de bucate.....cand probabil nu existau alte ingrediente pentru un tort "Fandosit"..cum sun cele de acum..pot spune ca a iesit o prajiturica foarte buna...!

 

INGREDIENTE

  • 7 galbenusuri
  • 3/4 pahar zahar pudra ( pahar de 200 ml)
  • 1 plic de amoniac +2-3 lg zeama de lamaie
  • 1/2 pahar unt topit
  • sare
  • zahar si esenta de vanilie
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura
  • dulceata (am folosit de capsune dar in reteta originala se folosea marmelada)
  • 1 cana nucamacinata
  • Pt uns
  • 1 galbenus
  • 1 lg smantana
  • Decor
  • 100 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort fraged cu dulceata de capsune:

-se freaca untul cu zaharul pudra

-se adauga galbenusurile unul cate unul,amoniacul stins,aromelesi la sfarsit faina

-se framanta un aluat potrivit de tare,se lasa sa se odihneasca 30 minute

-se imparte aluatul in 4 parti egalesi se intind foi groase de 1 cm

-se asaza in forma de tort o foaie se unge cu dulceata,se presara nuca macinata,se acopera cu cealalta foaie..

-ultima foaie se va unge cu amestecul de ou si smantana

-se da la cuptor pana se rumeneste frumos.

-ciocolta se topeste si se toarna peste prajitura calda

-se lasa sa se racesca complet inainte de a fi taiata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort fraged cu dulceata de capsune" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici cu capsuni