Tort halba de bere

de mimmi in Torturi, 20 Feb 2012 | 3911 vizualizari

 

Tata "traieste" pentru bere,de aceea cu ocazia zile sale de nastere,m-am hotarat cu mama sa ii pregatim o surpriza,acest tort in forma de halba.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat alb (d.18cm)
  • 3 oua,
  • 3 linguri zahar,
  • 3 linguri faina,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • un praf de sare.
  • Ingrediente blat negru(d.18cm)
  • 5 oua,
  • 5 linguri zahar,
  • 5 linguri faina,
  • 2 linguri cacao,
  • 1 lingura ulei,
  • 1 plic praf de copt,
  • un praf de sare,
  • Crema ganache:
  • 200 g ciocolata neagra,amaruie,
  • 250 ml frisca lichida,
  • Crema de vanilie:
  • 200 ml lapte,
  • 25 g amidon alimentar,
  • 3 linguri zahar,
  • 1 lingura zahar vanilinat,
  • esenta de vanilie dupa gust,
  • Crema de capsuni:
  • 1 plic praf de inghetata cu aroma de capsuni(60g),
  • 200 ml lapte rece,
  • 1 lingurita gelatina,
  • Pentru decor:
  • 300 ml frisca lichida,
  • colorant alimentar galben
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort halba de bere:

Blat alb: Separam ouale,galbenusurile le frecam spuma cu zaharul,albusurile le batem tare si le adaugam peste galbenusuri,cernem faina amestecata cu praful de copt,adaugam un praf de sare si amestecam cu dosul unei linguri de jos in sus. Turnam compozitia intr-o forma rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina si coacem blatul in jur de 35 de minute,pana trece testul cu scobitoarea,il lasam la racit.

Blat negru: Separam ouale,galbenusurile le frecam spuma cu zaharul,adaugam cacao si uleiul si le amestecam. Mixam albusurile,le adaugam peste galbenusuri,adaugam faina cernuta cu praful de copt si amestecam cu dosul unei linguri de jos in sus. Turnam compozitia intr-o forma rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina si coacem blatul cca 40 de minute,pana trece testul cu scobitoarea dupa care il lasam la racit.

Crema ganache: Intr-o craticioara,topim 200 g ciocolata cu 200 ml frisca lichida,este important ca frisca sa nu ajunga la punctul de fierbere. Lasam crema la racit dupa care o mixam cu 50 ml frisca batuta. Crema de vanilie: Punem 150 ml lapte la fiert cu zaharul,cand s-a topit zaharul adaugam amidonul amestecat cu 50 ml lapte si amestecam incontinuu pana se intareste crema. Adaugam dupa gust esenta de vanilie.

Crema de capsuni: Punem gelatina la inmuiat in putina apa pentru 10 minute. Cand a absorbit toata apa,o punem intr-o craticioara pe bain-marie pana se topeste. Mixam praful de inghetata cu laptele pana se intareste,dupa care adugam gelatina si mai mixam cca 2 minute. Mixam separat 100 ml frisca iar in cele 200 ml frisca ramasa adaugam colorant galben dupa care o mixam.

Asamblare (blaturile le puteti insiropa cu un sirop facut din apa calduta cu zahar si esenta dupa placul fiecaruia) Taiem blatul alb in doua iar cel negru in 4 felii. Punem 1 foaie blat negru,1/2 din crema de vanilie,blat negru,crema de capsuni,blat alb,1/2 din crema ganache,blat negru,restul de crema de vanilie,blat alb,restul de crema ganache si blat negru. Pe margini,imbracam tortul in frisca galbena,iar deasupra in frisca"alba". Eu am facut manerul din marshmallow.

La multi ani tati !!!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort halba de bere-0
Tort halba de bere-1
Tort halba de bere-2
Tort halba de bere-3

COMENTARII (25)

MIUTA

MIUTA 1

22.02.2012, 17:54

La multi ani tatalui tau!

Felicitari,tortul e foarte frumos si bun!

Rux

Rux 1

22.02.2012, 17:56

Arata grozav!! Ce idee...sa-ti traiasca ! Sa va bucurati dee el!

Panacris

Panacris 1

23.02.2012, 17:47

Fara cuvinte!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!