Tort Iepurasul Diplomat

de Lily_Musat in Torturi, 5 Iun 2009 | 3850 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 20 piscoturi
  • 5 plicuri de gelatina de 5 g
  • 200 ml zahar
  • 2 oua
  • 100 g stafide
  • 1 esenta de fistic
  • 1 kiwi
  • 1 l lapte
  • 5 plicuri frisca Dr. Oetker
  • coaja de la 1/2 portocala
  • bombonele pentru decor
  • putin colorant alimentar rosu
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Iepurasul Diplomat:

Eu am vrut sa fac un tort mare de 2 kg si am folosit multa frisca.
Pregatim piscoturile mai intai. Le taiem bucatele cu cutitul. Le aranjam in forma de tort cu pereti detasabili pe fundul formei.  Punem gelatina la inmuiat cu 200 ml apa intr-o cratita mica. Adaugam si coaja de portocala tocata marunt. Amestecam si lasam 10 minute la inmuiat, dupa care adaugam 1 cana de lapte si zaharul.  Adaugam si ouale.  Punem pe baie de aburi cratita sa fiarba pana se face ca o sarlota.  Iata cum iese. Trebuie sa avem grija sa amestecam cu telul in continuu sa nu se lipeasca. Lasam sa se raceasca sarlota. Pregatim frisca. Punem laptele si cele 5 plicuri de frisca Dr. Oetker.  Mixam bine.Eu am adaugat si 3 plicuri de intaritor de frisca. Dupa ce sa racit sarolota o amestecam cu frisca. Dar avem grija sa nu uitam sa oprim frisca si pentru ornat tortul.  Incorporam si fructul kiwi.  Incorporam stafidele. Inmuiem cele 5 piscoturi taiate marunt pe care le-am oprit sa le punem la jumatatea tortului. Peste piscoturile de pe fundul formei turnam jumatate din compozitia de crema diplomat, iar dupa aceea punem piscoturile.  Punem si a 2-a parte de crema si ultima. Acoperim cu folie si dam pentru 2 ore la frigider tortul sa se intareasca dupa acre il scoatem indepartam inelul de la forma si il ornam. Eu am ornat tortul cu bombonele rosii si am avut un iepuras de ciocolata. Am colorat putina frisca cu colrant alimentar rosu si am ornat cu ea.
 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Iepurasul Diplomat 6218
retete culinare - Tort Iepurasul Diplomat 6220
retete culinare - Tort Iepurasul Diplomat 6221
retete culinare - Tort Iepurasul Diplomat 6223
retete culinare - Tort Iepurasul Diplomat 6226
retete culinare - Tort Iepurasul Diplomat 6228
retete culinare - Tort Iepurasul Diplomat 6232

COMENTARII (3)

Michelle 1

04.12.2009, 10:23

elena1988 1

11.01.2011, 18:36

arata minunat, felicitarii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: