Tort Inima cu Migdale si Capsuni

de ancutsa in Torturi, 7 Iul 2016 | 319 vizualizari

 

Pentru ca sora mea adora migdalele, i-am pregatit un tort cu blat de nuca, crema de vanilie, invelit in frisca si decorat cu migdale macinate si capsuni.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua;
  • 5 linguri de zahar;
  • 2 linguri de faina;
  • 7 linguri cu nuca macinata;
  • O lingura praf de copt;
  • un virf lingurita sare
  • pentru crema de vanilie avem nevoie de:
  • 3 linguri de zahar;
  • 350 ml de lapte;
  • 2 linguri de faina;
  • 1 lingurita de zahar vanilat Bourbon (sau seminte de vanilie daca aveti);
  • 50 g unt;
  • Putina coaja rasa de lamaie.
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apa 500 ml;
  • esenta rom dupa gust;
  • 4 linguri zahar;
  • 1 lingura coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan)
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • cateva capsuni;
  • frisca lichida 200 ml;
  • cateva patratele de ciocolata neagra.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Inima cu Migdale si Capsuni:

Blatul:

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se mai intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30 de minute.

Siropul:

Se pun la fiert apa cu zaharul, se lasa sa fiarba cam 5 minute, apoi se ia de pe foc si se adauga esenta de rom dupa gust.

Se lasa la racit blatul si siropul pentru 30 de minute.

Intre timp, putem pregati crema de vanilie pentru a le lasa pe toate la racit.

Crema de vanilie:

Se pun intr-o craticioara: laptele, faina, zaharul si zaharul bourbon, se amesteca bine cu un tel, apoi se pun pe foc mic si se amesteca tot timpul, pentru a nu se forma cocoloase. Cand incepe sa se ingroase, se amesteca energic 1-2 minute apoi se ia de pe foc. Acum se adauga untul, coaja rasa de lamaie si se amesteca bine. Vom obtine o crema usoara, subtire, lucioasa, care se va ingrosa ca o budinca atunci cand se va raci.

In continuare, se decupeaza blatul in forma de inima, apoise taie in doua parti si se insiropeaza. Se adauga crema si se asambleaza. Pastrati o lingura de crema si pentru decor.

Decorul:

Frisca lichida se bate cu mixerul pana se intareste. Se imbraca tortul in frisca.

Marginile tortului se acopera cu migdale macinate. Puteti presara nuca, in loc de migdale.

Se orneaza cu flori din crema ramasa, frisca si felii de capsuni si se stropeste cu un pic de ciocolata topita.

Se da la frigider inainte de servire.

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o gasiti si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/05/tort-inima-cu-frisca-migdale-si-capsuni.html

 

TIPS-URI

1

Daca nu sunteti obisnuiti cu aroma migdalelor sau nu toti membrii familiei le agreeaza, le puteti folosi doar la decorat. Daca totusi va plac mult, puteti inlocui nuca macinata din blat cu migdale macinate.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Inima cu Migdale si Capsuni 449831
retete culinare - Tort Inima cu Migdale si Capsuni 449832
retete culinare - Tort Inima cu Migdale si Capsuni 449833
retete culinare - Tort Inima cu Migdale si Capsuni 449834
retete culinare - Tort Inima cu Migdale si Capsuni 449835
retete culinare - Tort Inima cu Migdale si Capsuni 449836
retete culinare - Tort Inima cu Migdale si Capsuni 449837

COMENTARII (8)

Gherca Daniela 1

08.07.2016, 08:57

super tort!

AndrutzaP 1

08.07.2016, 09:52

foarte bun

ancutsa 1

18.07.2016, 16:20

Multumesc mult, ma bucur ca v-a placut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: