Tort inimioara

de jolygina in Torturi, 6 Feb 2011 | 3267 vizualizari

 

pentru ca nu prea am avut timp sa-mi postez tortul de revelion pe care l-am facut am spus ca acum trebuie neaparat sa fie prima reteta pe care o postez deoarece mai e un motiv in plus ,se aproprie sf Valentin

 

INGREDIENTE

blat

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de copt

pentru umplutura si ornat

  • 100gr caise din compot
  • 100gr ananas din compot
  • 100ml de sirop pentru a insiropa blatul
  • o cutie de frisca lichida de 250 g
  • 50gr fulgi de ciocolata pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inimioara:

Separam albusurile de galbenusuri ,le batem spuma dupa care adaugam zaharul treptat ,

Urmeaza galbenusurile,uleiul ,zaharul pudra iar la sfarsit incorporam faina si praful de copt.

Ungem o tava in forma de inimioara cu ulei si turnam compozitia obtinuta si dam la cuptor timp de 25-30 min

Cand este gata lasam blatul sa se raceasca dupa care il taiem in doua  in asa fel incat sa obtinem 3 foi

insiropam fiecare foaie, punem mai intai pe foaie un strat subtire de frisca  peste care aranjam fructele taiate cubulete ,punem si a doua foaie cu care procedam la fel ,adaugam si a treia foaie si ornam cu frisca si fulgi de ciocolata

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort inimioara 83052
retete culinare - Tort inimioara 83053
retete culinare - Tort inimioara 83054
retete culinare - Tort inimioara 83056
retete culinare - Tort inimioara 83057
retete culinare - Tort inimioara 83058
retete culinare - Tort inimioara 83059

COMENTARII (21)

Rocsi 1

07.02.2011, 14:54

Cris2711 1

13.02.2011, 10:32

adry88 1

05.05.2011, 19:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S