Tort "Kinder Pinguin"

de Lavinia in Torturi, 8 Dec 2012 | 7058 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 70 g miere
  • 50 ml lapte
  • 50 g gris fin
  • 50 g faina
  • 40 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
Crema:
  • 400 ml frisca lichida
  • 3 linguri lapte condensat
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura miere
  • 1 plic gelatina alimentara
Stratul de ciocolata:
  • 200 g ciocolata
  • 40 ml frisca lichida
Glazura/Decor:
  • 150 g ciocolata
  • 40 ml frisca lichida
  • 50 g fasii de ciocolata pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Kinder Pinguin":

Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam treptat cate o lingura de zahar,zaharul vanilat,galbenusurile,uleiul,mierea,laptele si cacaua amestecata cu grisul,faina si praful de copt cernute.

Tapetam o tava 26 cm diametru cu folie/hartie de copt si coacem 2 blaturi timp de 15-20 min fiecare(testul scobitorii)

Pentru crema batem frisca, nu foarte tare ,cu zaharul vanilat,apoi adaugam mierea si laptele condensat.

Hidratam gelatina timp de 5 min in apa rece apoi o punem pe foc,o topim(atentie sa nu fiarba) si o adaugam cremei.

Punem 1/2 din crema peste blat si dam la rece 30 de min pana se intareste putin.

Apoi adaugam ciocolata topita si racita,restul de crema si celalalt blat.

Dam la rece pentru 2 ore apoi il glazuram si decoram cu fasii de ciocolata.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort "Kinder Pinguin"-0
Tort "Kinder Pinguin"-1
Tort "Kinder Pinguin"-2
Tort "Kinder Pinguin"-3
Tort "Kinder Pinguin"-4
Tort "Kinder Pinguin"-5
Tort "Kinder Pinguin"-6

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (29)

mary_irl

mary_irl 1

12.12.2012, 00:52

Maine chiar fac tortu asta de ziua mea fac 27 de ani 12 12 12 . Va multumesc pt aceasta reteta minunata !!!

 Lavinia

Lavinia 1

12.12.2012, 08:16

Cu mare drag!La multi ani,multa sanatate si bucurii alaturi de cei dragi

mary_irl

mary_irl 1

12.12.2012, 16:09

Multumesc la fel... Pwp

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!