Tort Magic Moments

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 6 Apr 2010 | 5822 vizualizari

 

by gabriela cara

 

INGREDIENTE

 INGREDIENTE BLAT

  • - 2 oua
  • - 125 g de zahar
  • - coaja si esenta de lamaie
  • - 50 g de faina
  • - 50 g de amidon
  • - 1lingura cu varf de fulgi de cocos
  • - 1lingurita de praf de copt 

INGREDIENTE CREMA GANACHE

  • - 250 g de ciocolata alba
  • - 300 ml de frisca lichida
  • - 100 g de alune de padure macinate grosier(arahide nesarate)
  • - 1 foaie de gelatina(3 g) 

INGREDIENTE CREMA DE LIMETTE

  • - 350 g de iaurt gras(am folosit NutriDay)
  • - 80 g de zahar
  • - coaja si sucul de la o limette
  • - 150 ml de frisca lichida
  • - 10 g de gelatina
  • - 5-6 bucati de biscuiti cu bucatele de ciocolata(am folosit biscuiti glazurati)

INGREDIENTE JELEU DE PORTOCALE

  • - 220 ml suc natural de portocale(dintr-un kg de portocale a iesit 400 ml suc)
  • - 2 linguri de zahar
  • - 3 foi de geatina(9-10 g)

ORNAREA

  • - 1 ciocolata alba (80-100 g), rasa
  • - 100 ml de frisca batuta cu 1 ligura de zahar pudra
  • - felii de limmete
  • - fructe de Physalis

   

Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Magic Moments:

BLATUL:

Ouale se bat cu doua linguri de apa fierbinte, zahar, coaja si esenta de lamaie  pana la onsistenta unei creme.Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt,apoi se cern peste crema de ou.Se adauga fulgii de cocos si se inglobeaza.Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de tort cu fundul tapetat cu hartie de copt.se coace la 180 de grade Celsius,timp de cca. 25 de minute.Se scoate din cuptor, apoi din formasi se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie.Pentru a obtine doua discuri perfecte, se taie capacul blatului, apoi restul in doua.Folositi un cutit zimtat cu dintii marunti

CREMA GANACHE

Ciocolata impreuna cu jumatate din cantitatea de frisca lichida se pun pe foc mic, amestecand pana la topirea ciocolatei. Se da la o parte si cat inca mai este calda, se pune foaia de gelatina, hidratata in prealabil 10 minute in apa rece.Cand compozitia este racita complet,se adauga la cei 150 ml de frisca ramasa, batuta.Tot acum se aduga si alunele.Se amesteca si crema astfel obtinuta se pune peste prima foaie de blat, insiropata cu suc natural de portocale si se acopera cu cel de al doilea blat.Tortul se transfera in frigiderpana la prepararea celei de a doua creme.

CREMA DE LIMETTE:Se amesteca iaurtul cu zaharul, coaja si sucul de limette.Gelatina hidratata se dizolva in 2 linguri de apa,pe foc mic si se adauga cremei de iaurt, astfel: se ia din iaurtul rece cate o lingura si se adauga gelatinei calde,apoi totul se pune peste iaurt.Se pune in frigider pentru cca 30 de minute,apoi se inglobeaza frisca batuta si biscuitii rupti in bucatele.Atentie, nu puneti si firmiturile.Amestecati usor si puneti crema peste al doilea blat,insiropat si el cu suc de portocale.Folositi-va de un inel de tort.Se pune in frigider pentru 2-3 ore,pana ce crema se intareste bine.

JELEU DE PORTOCALE:Se incalzeste sucul de portocale,se adauga zaharul si gelatina hidratata in prealabil.Cand se raceste si prinde o usoara consistenta,se toarna peste tort si se pune din nou in frigider, pana ce jeleul se incheaga.

Tortul se imbraca in frisca si ciocolata rasa si se decoreaza dupa preferinta

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Magic Moments-0
Tort Magic Moments-1
Tort Magic Moments-2
Tort Magic Moments-3
Tort Magic Moments-4

COMENTARII (23)

Sylvia 1

08.04.2010, 21:42

Excelent arata !!!!

adry88 1

07.07.2011, 16:39

extraordinar de frumos

babi5 1

18.12.2014, 06:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20