Tort masinuta

de jolygina in Prajituri, 18 Feb 2010 | 3706 vizualizari

 

am realizat-o pentru baietelul meu care este inebunit dupa masinute ,a fost fascina de ea sper sa va placa si dumneavoastra la toti

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de ulei
  • 5 linguri faina
  • un praf de copt
  • zahar vanilat
  • un compot de ananas
  • ciocolata
  • ptr decor
  • zahar colorat
  • ptr ornat
  • 2 plicuri de frisca
  • lapte pentru plicurile de frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort masinuta:

Se face un pandispan din ingrediente. Se bat albusurile spuma se adauga treptat zaharul, se pune uleiul treptat, galbenusurile frecate se adauga si ele, praful de copt se amesteca cu faina, dupa care se adauga la la compozitia din oua.

Se tapeteaza o oala putin mai mare cu faina, se pune compozitia si se coace la cutor preincalzit 30-45min. Se scoate din cuptor se lasa sa se raceasca si se taie din doua parti paralele, dar foarte putin, cam 5 cm. Dupa care se taie blatul mare in doua sa obtinem 3 foi care se insiropeaza si se pune prima foaie, se pune putina frisca batuta si jumatate din cutia de ananas. Se pune a doua foaie se insiropeaza si se face la fel ca la prima dupa care partile cele mici care s-au taiat, se unesc si se pun deasupra cumva la 3 sfert distanta de o pare a blatului in asa fel incat sa obtinem o macheta de masina. Se fac din ciocolata topita doua oglinzi care se baga la congelator sa se intareasca.

 Se orneaza cu frisca dupa care se finalizeaza cu celelalte ingrediente de ornat.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort masinuta 18067
retete culinare - Tort masinuta 35015
retete culinare - Tort masinuta 35016

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (15)

Dana Cristea - pusikmea 1

31.05.2010, 21:03

LA MULTI ANI SI DIN PARTEA MEA! super tortul, iar pitcul un scumpic :*

mamaieelena 1

29.09.2010, 20:38

bun

jolygina 1

04.09.2011, 16:07

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: