Tort Masquerade Coffee

de MyCookingLife in Torturi, 30 Dec 2011 | 3458 vizualizari

 

Acest tort nu poarta o denumire anume, insa fiindca l-am pregatit pentru balul mascat pe care l-am organizat la trecerea dintre ani si pentru ca este un tort cu cafea, l-am numit astfel.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 80 g ciocolata cafea
  • 3 oua
  • 3 linguri lichior cafea
  • 100 g zahar
  • 2 pliculete praf de copt
  • 120 g faina
  • 1 praf de sare
  • Crema:
  • 10 g gelatina granule = 1 pliculet Dr Oetker (sau 4 foi)
  • 250 g mascarpone
  • 250 g iaurt
  • 100 g zahar pudra cu aroma vanilie
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 50 ml lichior cafea
  • 400 ml frisca lichida
  • 100 g piscoturi
  • Decor:
  • 10 cuburi ciocolata
  • 3-4 piscoturi stropite cu ness
  • 1 praf de ness
  • Sirop:
  • 150 ml cafea
  • 125 ml lichior cafea
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Masquerade Coffee:

Blat:

Se bat galbenusurile cu zaharul si lichiorul. Se adauga ciocolata topita la bain-marie si lasata cateva minute sa se racoreasca. Se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare. Se amesteca de sus in jos cu o lingura de lemn. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt.  Se coace blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la 175 grade pentru 30 minute. Se insiropeaza blatul caldut cu 2/3 din  siropul facut din cafeaua amestecata cu lichior.

Crema:

Se lasa la inmuiat gelatina in apa rece pentru 10 minute. Se bate frisca si se da la rece. Se pun deoparte 5 linguri mari de frisca pentru ornat.
Se mixeaza iaurtul, mascarpone, zaharul pudra, zaharul vanilat si lichiorul. Se dizolva la ban-marie gelatina – atentie sa nu fiarba, pentru ca isi pierde proprietatile. Se amesteca 1 lingura de crema cu gelatina, apoi se incorporeaza totul in crema. Se da la rece 15-20 minute, pana incepe crema sa se lege. Se inglobeaza frisca.

Asamblare:

Blatul pus intr-o forma cu fudul detasabil se acopera cu jumatate din crema. Se taie piscoturile in jumatati, se inmoaie in cafea si se aseaza pe crema. Se pune si cealalta jumatate de crema si se niveleaza. Se da la rece 2-3 ore cel putin – ideal este peste noapte. Se scoate din forma si se decoreaza cu :flori: de frisca, cuburi de ciocolata, piscoturi maruntite si stropite cu ness si un praf de ness.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Masquerade Coffee 139360
retete culinare - Tort Masquerade Coffee 139361
retete culinare - Tort Masquerade Coffee 139362

COMENTARII (24)

MyCookingLife 1

03.01.2012, 15:38

Multumesc!
@ anomisana: Pai, se apropie Sfantul Ion - asa ca,iata inca o ocazie ca sa pregatim prajituri si torturi!

mamaieelena 1

11.01.2012, 17:21

ce bine arata

MyCookingLife 1

12.01.2012, 12:05

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: