Tort "Noapte instelata"

de Brindusa in Torturi, 30 Ian 2010 | 1332 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat
  • 150 g faina
  • 250 g zahar farin
  • 5 oua
  • 200 g unt
  • 200 g ciocolata neagra, taiata marunt
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
Pentru crema:
  • 3 lingurite de cafea solubila
  • 50 g zahar
  • 250 g smantana lichida (35% grasime)
  • 5 galbenusuri
  • 1/ 2 lingurita gelatina
Pentru glazura:
  • 200 g smantana grasa
  • 100 g ciocolata cu lapte, taiata mic
  • 100 g ciocolata amaruie, taiata mic
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Noapte instelata":

Blatul:

Bate ouale cu zaharul, pana devin o crema alba. Topeste la baia de aburi untul si ciocolata, amestecand usor sa se omogenizeze. Lasa sa se raceasca si aduga la oua. Adauga faina+ praf de copt (cernute anterior). Coace in cuptorul incalzit anterior, la 180C, pentru 15 minute (sau ii faci testul cu scobitoarea). Lasa-l la racit si taie-l in doua .

Crema:

Inmoie gelatina in 1/2 ceasca apa rece. Bate galbenusurile cu zaharul, pana se albesc. Incalzeste la foc mic smantana, pana da un clocot (sa nu fiarba, pentru ca se taie). Adauga cafeaua solubila si omogenizeaz-o. Amesteca 1/3 din ea in galbenusuri, apoi toarna incet in restul de galbenusuri, amestecand continuu. Gateste crema la baia de aburi, pana cand se ingroasa putin. Adauga gelatina si amestec-o pana se topeste. Lasa la rece, sa se intareasca.

Cand e destul de ferma, pune crema intre cele doua blaturi. Pune la rece peste noapte, ca sa se intareasca bine.

 

Glazura:

Incalzeste smantana pana ce da un clocot. Pune ciocolata, las-o 10 minute sa se topeasca, amesteca usor sa se omogenizeze. Pune la racit putin. Pune glazura peste tort.

Orneaza cu stelute si luna facute din ciocolata alba.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort "Noapte instelata" 15487
retete culinare - Tort "Noapte instelata" 15488
retete culinare - Tort "Noapte instelata" 15489
retete culinare - Tort "Noapte instelata" 15490
retete culinare - Tort "Noapte instelata" 15491

COMENTARII (6)

Brindusa 1

31.01.2010, 12:23

va multumesc, fetelor!

Rocsi 1

31.01.2010, 12:47

Teo 1

31.01.2010, 19:51

frumoase feliuta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55