Tort "Printesa Deea"

de alice_ciobanu in Torturi, 6 Dec 2011 | 3064 vizualizari

 

Pentru ca a fost ziua nepotelei mele, Andreea, care a implinit sensiila varsta de 7 ani (o varsta care spune multe, nu? ) m-am gandit sa ii fac si o mica surpriza, un cadou dulce. Asa ca i-am incropit repejor un dragut si cochet tortulet printesica. L-am numit tortul "Printesa Deea", pentru ca asa o mai alinta mama si tata ei :P

 

INGREDIENTE

  • blat de pandispan simplu din
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • crema de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 1/2 pastaie de vanilie
  • 125 gr zahar
  • 3 oua
  • o lingura de amidon
  • sirop simplu de zahar
  • pentru ornat:
  • pasta de zahar si ... rabdare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Printesa Deea":

Astfel ca de cu seara, dupa ce am adormit pe Miruna , am trecut repejor la platane (cratiti, oale, mixer) si am facut blatul de pandispan. Simplu cat ai zice "peste"... sau hapciu! mixezi albusul spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile le freci cu zaharul pana decins spumoase, albicioase si se dubleaza ca volum. Peste ele incorporezi treptat faina si la final adaugi spuma alba ca neaua si amesteci binisor pentru omogenizare. Ai grija insa sa nu o ametesti atat de rau incat sa se lase toata.

Pui totul intr-o tava din aia speciala pentru copt printese (:P). Eu n-am asa ceva, astfel ca pe la 12 noaptea umblam cu improvizatii ... doua castroane... unul mai larg, unul mai mic si mai inalt... eee... sa se coaca mi-am zis, ca dupa aia cioplesc eu o fusta, ce naiba?! Vorba ceea: "ma face pe mine o fusta? " :)) Asa... bagi totul in doua castroane, tapetate cu unt si putintica fainuta si incepi sa pocnesti pe linga ele, adica nu arunci cu petrade,( doamne iarta-ma!) ci izbesti asa cu pumnul in masa (hotarit totusi, sa ai impresia ca esti un fel de tartor la o sedinta cu angajatii :) ) pentriu a iesi cat mai multe bule de aer din compozitite. in felul asta mai eleimini din riscul de a ti se lasa (:D) pandispanul, in momentul coacerii sau cand il scoti din cuptor.

Dai la cuptor, mediu, pana se coace frumusel. Apoi scoti incetisor, lasi la racorit in castronel, dupa care pui la racit pe un gratar.

Intre timp faci crema de vanilie.  Am pus pe foc laptele cu vanilia si am lasat pana a atins punctul de fierbere, dupa care l-am lasat la racorit. Intr-un bol am mixat ouale cu cele 125 gr zahar, dupa care am adaugat laptele si am mixat inca putintel. Am pus totul iar pe foc amestecand continuu pana ce crema de oua a inceput sa capete consistenta, sa se ingroase. Am aruncat apoi repejor si amidonul si am tot amestecat, amestecat pana ce a devenit o crema spumoasa si groasa. Am lasat-o apoi sa se raceasca complet.

Apoi tai blaturile, asta dupa ce le asezi frumos unu peste altul si te apuci a ciopli la fusta :)) le insiropezi, ungi cu crema si... mananci :)) nici chiar asa :P.  Asezi pasta de zahar peste, te chinui sa iti iasa cat de cat o fusta, faci niste valurele, pliuri, falduri ce poti si tu si ornezi. Si gata! A, nu! Faci o mica gaura deasupra si infingi papusa, careia ii scoti picioarele (saraca) si o invelesti cu folie de aluminiu pana la brau.

Nu de alta dar nu stricam rochita, ca dupa aia atasam picioarele si hocus-pocus...o papusica.

Nu va mai spun decat ca e prima data cand incerc. ca sunt multumita de cum mi-a iesit, dar nu foarte multumita. Mici imperfectiuni la danteluta de jos, sunt, dar asta e:) So, anyway...

La multi ani Andreea!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort "Printesa Deea" 136571
retete culinare - Tort "Printesa Deea" 136572

COMENTARII (26)

gaby_duceag 1

07.12.2011, 09:17

Woooow!! E superb!
La multi ani!

diana_k 1

07.12.2011, 10:48

foarte frumos tortul! la multi ani Andeea!

Bunica 1

07.12.2011, 21:47

Sa-ti traiasca printesina !@;-

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55