Tort Sacher

de laura_n in Torturi, 27 Apr 2014 | 20503 vizualizari

 

Tortul meu Sacher.
Reteta originala se gaseste la restaurantul hotelului cu acelasi nume!

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 125 gr unt de calitate (moale)
  • 1 cana zahar brut
  • 1 praf sare
  • 4 oua
  • 1 cana faina
  • 1 praf copt
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 40 gr cacao neagra
  • 30 ml rom
  • pt umplutura:
  • cateva linguri gem caise
  • pt glazura:
  • 300 gr ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Sacher:

Topim pe baie de aburi 100 gr ciocolata. Dupa ce s-a topit, adaugam romul si il incorporam in ciocolata.

Untul moale il mixam cu zaharul si cu praful de sare. 

Mixam foarte bine, apoi adaugam cate un ou. Amestecam in continuare, pana se incorporeaza fiecare ou, pe rand. Adaugam faina si praful de copt si amestecam. Adaugam ciocolata topita si cacaoa. Mixam pentru ultima data. 

Luam o tava rotunda, prevazuta cu hartie de copt. Udati un pic hartia pe spate, astfel se va aseza frumos in forma de copt. Turnam compozitia si batem un pic tava de masa, ca sa se aseze frumos si egal compozitia.

Dam la cuptorul preincins, si lasam la copt aproximativ 60 minte, la foc mediu. 

Dupa ce s-a copt (eventual faceti proba cu un bat de frigaruie, intepati in cateva locuri blatul, daca batul iese curat, inseamna ca blatul este copt.)

Lasam cam 10 minute sa se raceasca in forma de copt, apoi il scoatem pe un gratar si il lasam sa se raceasca de tot.

Intre timp, topim pe baie de aburi, 300 gr ciocolata neagra. Daca e cazul adaugati un cubulet de unt si amestecati.

Dupa ce s-a racit de tot blatul, taiem capacul de la blat, il indepartam, apoi taiem blatul in doua sau trei straturi, in functie de cat de gros este. Eu am taiat in trei straturi.

Asezam primul strat pe un platou, punem 2-3 linguri de gem caise si intindem bine, sa absoarba un pic si blatul. Asezam al doilea strat, punem iar 2-3 linguri de gem de caise si incheiem cu ultimul strat de blat.

Presam un pic sa fie egal, apoi turnam ciocolata topita,astfel incat sa se imbrace frumos tot tortul.

Ideal cred ca ar fi sa il imbracam intr-un strat subtire de crema de ciocolata, si abia apoi sa il glazuram, astfel va iesi cu margini perfecte.

Dam la rece pana la servire. 

Este un tort gustos, satios si pe care va recomand sa il savurati bucatica cu bucatica!

 

TIPS-URI

1

folositi unt si ciocolata de calitate

2

daca gemul este prea gros, puteti incalzi un pic borcanul in apa fiarta.

3

eu am folosit o forma de copt rotunda, cu diametrul 22 cm.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Sacher 314056
retete culinare - Tort Sacher 314057
retete culinare - Tort Sacher 314058
retete culinare - Tort Sacher 314059
retete culinare - Tort Sacher 314060
retete culinare - Tort Sacher 314061
retete culinare - Tort Sacher 314062
retete culinare - Tort Sacher 314063
retete culinare - Tort Sacher 314064
retete culinare - Tort Sacher 314065
retete culinare - Tort Sacher 314066
retete culinare - Tort Sacher 314067
retete culinare - Tort Sacher 314068

COMENTARII (60)

reisnaor_2006 1

27.03.2015, 23:20

poa 1

30.03.2015, 09:38

Multumesc pentru reteta. Am facut si eu ieri tortul si este foarte bun.

DeliciidelaM 1

28.03.2016, 21:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55