Tort cu blat de nuca si crema de zmeura

de Constelatialeu in Torturi, 6 Aug 2013 | 1532 vizualizari

 

Azi e sarbatoare-n calendar,''Schimbarea la fata'',despre asta va povesteste Padre mai mult,e domeniul lui.Eu va povestesc ceva de genul,e ziua mea si am avut o tentativa de a-mi face un tortulet...nu-mi place,cand e vorba sa-mi fac mie ceva ,n-am chef,nu-mi iese,nu-mi place,ceva de genul asta.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • Crema
  • 1 pachet de unt
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 4 linguri dulceata zmeura
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • Pt.ornat
  • frisca 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 pliculet intaritor pt. frisca( optional)
  • 50-60 g g zahar pudra
  • ''figurine'' din ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blat de nuca si crema de zmeura:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri,albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile cu zaharul le mixam pana devin o spuma,adaugam nuca si faina,omogenizam.La final punem abusurile  amestecant de jos in sus,sa fie cat mai aerat.Se tapeteaza o forma de tort( 18 cm) se pune compozitia in ea,se da la cuptorul preancalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit si se taie,eu l-am taiat in 4.

Sirop:

Apa cu zaharul se pun la fiert,cand a dat in fiert se trage de pe foc si se adauga esenta,se lasa la racit.

Crema:

Ouale cu zaharul pe baie de abur pana se ingroasa,se lasa sa se raceasca si apoi se amesteca cu untul,ce a fost lasat la temperatura camerei.Se omogenizeaza bine,apoi se adauga dulceata de zmeura.

Frisca: Smatana pentru frisca se mixeaza baine pana se intareste,se adauga zaharul si se mai mixeaza putin.In cazul in care nu se bate bine putem adauga 1 intaritor de frisca

Asamblare:

Se taie blatul in 4 se siropeaza fiecare parte,apoi se umple cu crema.Se orneaza cu frisca si ceva imaginatie,daca ai,daca nu Dumnezeu cu mila...eu n-am avut nici chef si nici prea mare imaginatie.

 

TIPS-URI

1

e bine sa pregatim blatul cu o seara inainte

2

smantana pentru frisca sa fie rece de la frigider ca sa se bata bine

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu blat de nuca si crema de zmeura 250112
retete culinare - Tort cu blat de nuca si crema de zmeura 250113
retete culinare - Tort cu blat de nuca si crema de zmeura 250114
retete culinare - Tort cu blat de nuca si crema de zmeura 250115
retete culinare - Tort cu blat de nuca si crema de zmeura 250116
retete culinare - Tort cu blat de nuca si crema de zmeura 250117
retete culinare - Tort cu blat de nuca si crema de zmeura 250118
retete culinare - Tort cu blat de nuca si crema de zmeura 250119
retete culinare - Tort cu blat de nuca si crema de zmeura 250120
retete culinare - Tort cu blat de nuca si crema de zmeura 250121
retete culinare - Tort cu blat de nuca si crema de zmeura 250122
retete culinare - Tort cu blat de nuca si crema de zmeura 250123
retete culinare - Tort cu blat de nuca si crema de zmeura 250124
retete culinare - Tort cu blat de nuca si crema de zmeura 250125
retete culinare - Tort cu blat de nuca si crema de zmeura 250126
retete culinare - Tort cu blat de nuca si crema de zmeura 250127
retete culinare - Tort cu blat de nuca si crema de zmeura 250128
retete culinare - Tort cu blat de nuca si crema de zmeura 250129
retete culinare - Tort cu blat de nuca si crema de zmeura 250235

COMENTARII (32)

Aurelia 07_07 1

06.08.2013, 19:52

La

Aurelia 07_07 1

06.08.2013, 19:53

La Multi Ani Fericiti si sanatosi

Dana Cristea - pusikmea 1

06.08.2013, 21:50

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D