Tort cu blat de nuca si crema de zmeura

de Constelatialeu in Torturi, 6 Aug 2013 | 4780 vizualizari

 

Azi e sarbatoare-n calendar,''Schimbarea la fata'',despre asta va povesteste Padre mai mult,e domeniul lui.Eu va povestesc ceva de genul,e ziua mea si am avut o tentativa de a-mi face un tortulet...nu-mi place,cand e vorba sa-mi fac mie ceva ,n-am chef,nu-mi iese,nu-mi place,ceva de genul asta.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • Crema
  • 1 pachet de unt
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 4 linguri dulceata zmeura
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • Pt.ornat
  • frisca 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 pliculet intaritor pt. frisca( optional)
  • 50-60 g g zahar pudra
  • ''figurine'' din ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blat de nuca si crema de zmeura:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri,albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile cu zaharul le mixam pana devin o spuma,adaugam nuca si faina,omogenizam.La final punem abusurile  amestecant de jos in sus,sa fie cat mai aerat.Se tapeteaza o forma de tort( 18 cm) se pune compozitia in ea,se da la cuptorul preancalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit si se taie,eu l-am taiat in 4.

Sirop:

Apa cu zaharul se pun la fiert,cand a dat in fiert se trage de pe foc si se adauga esenta,se lasa la racit.

Crema:

Ouale cu zaharul pe baie de abur pana se ingroasa,se lasa sa se raceasca si apoi se amesteca cu untul,ce a fost lasat la temperatura camerei.Se omogenizeaza bine,apoi se adauga dulceata de zmeura.

Frisca: Smatana pentru frisca se mixeaza baine pana se intareste,se adauga zaharul si se mai mixeaza putin.In cazul in care nu se bate bine putem adauga 1 intaritor de frisca

Asamblare:

Se taie blatul in 4 se siropeaza fiecare parte,apoi se umple cu crema.Se orneaza cu frisca si ceva imaginatie,daca ai,daca nu Dumnezeu cu mila...eu n-am avut nici chef si nici prea mare imaginatie.

TIPS-URI

1

e bine sa pregatim blatul cu o seara inainte

2

smantana pentru frisca sa fie rece de la frigider ca sa se bata bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de nuca si crema de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort bavarez de lamaie